200 فاکتور مهم و تاثیرگذار در رتبهبندی سایت در گوگل
تحقیقات نشان میدهند که موتور جستجوی گوگل برای رتبهبندی سایتها از بیش از 200 فاکتور در الگوریتمهای خود استفاده میکند. البته الگوریتمهای گوگل بهطور مداوم در حال بهروزرسانی هستند و گاهی برخی از این فاکتورها حذف شده و با فاکتورهای دیگر جایگزین میشوند. گاهی نیز میزان تاثیر آنها در رتبهبندی، کاهش یا افزایش مییابد. بنابراین در این مطلب لیست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل را به شما ارائه دادهایم.
فاکتورهای مرتبط با دامنه در لیست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل
این سوال بسیاری از مدیران سایت است که آیا نام دامنه تاثیری بر روی سئو و رتبهبندی سایت در گوگل دارد؟ بهطور کلی باید بگوییم تاثیر دامنه بر رتبهبندی از بسیاری از عوامل دیگر کمتر است و همچنین این تاثیر از نوع غیر مستقیم است. برای مثال کاربران معمولا تمایل بیشتر به انتخاب سایتهایی با نام دامنه کوتاه، مرتبط و بهیادماندنی دارند. در ادامه فاکتورهای مرتبط با دامنه در لیست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل را با هم بررسی میکنیم.
1_ سن دامنه
کمپانی گوگل بهطور رسمی اعلام کرده است که سن دامنه از فاکتورهای الگوریتمهای رتبهبندی سایت در این شرکت نیست. این مساله از سوی جان مولر، تحلیلگر ارشد این شرکت نیز تایید شده است. با این حال سن دامنه بیشتر اگر بهمعنای تجربه و اعتبار بیشتر سایت باشد، میتواند بهطور غیر مستقیم بر رتبهبندی سایت تاثیرگذار باشد.
2- استفاده از کلیدواژه در دامنه
جان مولر، تحلیلگر ارشد گوگل در مورد استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه نیز به تصریح گفته است که این فاکتور تاثیر مستقیم بر رتبهبندی ندارد. با این حال هنوز هم برخی از کارشناسان سئو به تاثیر استفاده از عبارت کلیدی در میزان ترافیک سایت تاکید دارند. جان مولر اما در این زمینه گفته است؛ نام دامنهای را برای کسبوکار خود انتخاب کنید که در درازمدت برای شما کارایی داشته باشد.
3- تاریخ انقضای دامنه
بهطور طبیعی دامنهها دارای تاریخ انقضای مشخص هستند. برای مثال ممکن است این مدت انقضا چیزی بین 1 تا حتی 10 سال باشد. تعیین تاریخ انقضا نیز بر اساس هزینهای است که شما میپردازید. اهمیت این فاکتور در فهرست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل در ایجاد تمایز بیشتر بین دامنههای ارزشمند و قانونی و دامنههای نامعتبر و غیر قانونی است. زیرا دامنههای درگاهی و غیر قانونی معمولا بهندرت برای بیش از یکسال استفاده میشوند. بنابراین به این فاکتور نیز باید توجه کنید.
4- استفاده از کلمه کلیدی در زیردامنه
سایت Moz بهعنوان یکی از برترین و مشهورترین سایتها خدمات آنالیز سئو سایت را ارائه میدهد، استفاده از کلمه کلیدی در زیردامنه را یکی از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل دانسته است.
5- تاریخچه دامنه
در زمان خرید دامنه باید تاریخچه آن را نیز بررسی کنید، زیرا اگر این دامنه پیشتر از سوی گوگل جریمه شده باشد این جریمه ممکن است برای مالک جدید نیز در نظر گرفته شود. معمولا در این موارد، از گوگل درخواست میشود که تاریخچه سایت ریست شود و لینکهای مرتبط با آن نادیده گرفته شوند.
6- دامنه تطبیق دقیق
منظور از دامنه تطبیق دقیق، دامنهای که با درخواستهای کاربران وب تطابق کامل دارد. این دامنهها معمولا دارای کلمه کلیدی یا ترکیبی از آن با اجزای دیگر هستند و سایت نیز بر اساس آن بهینهسازی میشود. دامنه تطبیق دقیق تاثیر چندانی بر سئو و رتبهبندی سایت ندارد؛ با این حال اگر از این روش استفاده کنید اما محتوای سایت شما بیکیفیت باشد، احتمال کاهش رتبه سایت وجود دارد.
7- عمومی یا خصوصی بودن اطلاعات دامنه در WHOIS
خصوصی یا عمومی نگه داشتن اطلاعات در سایت WHOIS کاملا به نظر مالک وبسایت بستگی دارد. اما این مساله تاثیر مستقیم بر رتبهبندی سایت ندارد. زیرا گوگل، خود یک ثبت کننده دادهها است و با استفاده از ابزارهای خود میتوان در هر زمان به اطلاعات دامنه هر سایت دسترسی داشته باشد. با این حال خصوصی نگه داشتن این اطلاعات میتواند باعث افزایش حساسیت گوگل شود. زیرا ممکن است گوگل تصور کند شما میخواهید چیزی را از گوگل پنهان کنید.
8- جریمه شدن مالک WHOIS؛ یکی از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل
جریمه شدن مالک WHOIS یکی از عوامل رتبهبندی سایت از نظر گوگل است و مدیران سایتها باید به این فاکتور توجه داشته باشند. این مساله بهویژه در زمانی که در حال خرید دامنه هستید، اهمیت بالایی دارد. بنابراین باید بررسی کنید که آیا مالک دامنه از سوی گوگل برای وبسایتی دیگر جریمه شده است یا خیر.
9- داشتن دامنه سطح بالای کشوری
یکی دیگر از عوامل رتبهبندی سایت از نظر گوگل، داشتن دامنه سطح بالای کشوری مانند .ir است. مزیت استفاده از این دامنهها در ارتقای رتبهبندی سایت برای جستجوهای محلی است. با این حال باید بدانید این مساله ممکن است تاثیر منفی در جستجوهای جهانی داشته باشد. بنابراین اگر سایتی با مخاطبان و مشتریانی از کشورهای مختلف دارید و خدمات را در سطح بینالمللی ارائه میدهید، استفاده از این نوع از دامنهها پیشنهاد نمیشود.
فاکتورهای مهم مربوط به صفحه در لیست 200 فاکتور رتبهبندی سایت گوگل
فاکتورهای مربوط به صفحه اهمیت بالایی برای سئو دارند. بههمین دلیل نیز سئوکاران به سئو On-Page توجه ویژه میکنند. سئو On-Page فرآیندی است که در آن محتوا، برچسبها و لینکهای داخلی و… بهمنظور بهبود جستجو و افزایش ترافیک سایت بهینهسازی میشوند. در ادامه با برخی از فاکتورهای مهم مربوط به صفحه در لیست 200 فاکتور رتبهبندی سایت گوگل آشنا میشویم.
10- استفاده از کلمه کلیدی در تگ عنوان
استفاده از کلمه کلیدی در تگ عنوان باعث راهنمایی بهتر مخاطبان سایت میشود. البته در حال حاضر این فاکتور بهطور مستقیم اهمیت گذشته خود را در رتبهبندی ندارد. با این حال همچنان تاثیرگذار است و از سوی دیگر میتواند ترافیک مرتبط و موثر را برای سایت شما جذب کند.
11- شروع تگ عنوان با کلمه یا عبارت کلیدی
بر اساس بررسیهای سایت MOZ در صورتی که کلمه یا عبارت کلیدی در ابتدای تگ عنوان قرار بگیرد، این صفحه عملکرد بهتری از نظر جذب ترافیک و رتبهبندی خواهد داشت. همچنین در زمان استفاده از ابزار Yoast SEO نیز این افزونه در صورت قرار نداشتن کلمه کلیدی در ابتدای تگ عنوان، به شما هشدار میدهد. با این حال باید بدانید که گوگل امروزه بسیار هوشمند شده است و از روشهای دیگری برای درک محتوای صفحه و ارتباط با کلمات کلیدی استفاده میکند.
12- استفاده از کلیدواژه در توضیحات متا
شرکت گوگل بهطور رسمی اعلام کرده است که توضیحات متا یک فاکتور مستقیم موثر بر رتبهبندی سایت نیست. با این حال این فاکتور بهروشهای غیر مستقیم اثرگذاری خود را دارد. برای مثال وقتی توضیحات متا با کیفیت بالا نوشته شوند و حاوی کلمات کلیدی باشند، نرخ کلیک افزایش مییابد. بنابراین پیشنهاد میشود این فاکتور در فهرست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل را جدی بگیرید.
13- استفاده از کلمه کلیدی در تگ H1
تگ H1 بعد از تگ عنوان میتواند به گوگل و مخاطبان سایت اطلاعاتی را درباره موضوع محتوا ارائه دهد. بنابراین اگر میخواهید رتبه بالایی را در موتور جستجوی گوگل دریافت کنید بهتر است کلمات کلیدی شما در این تگ نیز گنجانده شوند. به این ترتیب، این موتور جستجو میتواند بهراحتی درک کند که محتوای شما در مورد چیست و شانس دریافت رتبه بالاتر در گوگل نیز افزایش مییابد.
14- عامل TF-IDF در لیست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل
فاکتور TF-IDF در واقع بهمعنای درک میزان اهمیت کلمات کلیدی و همچنین مقایسه آن با میزان فراوانی آن در محتوای سایت است. فرض اولیه بر این است که تراکم عبارت کلیدی باید متناسب با اهمیت آن باشد. در گذشته اما افراد برای افزایش رتبه، کلمات کلیدی را در تعداد بسیار بالا استفاده میکردند. این روش کاملا منسوخ شده است و گوگل برای استفاده از بیش از اندازه کلمات کلیدی نیز کاهش رتبه را در نظر میگیرد. یکی از بهترین روشها در این زمینه استفاده از کلمات کلیدی در حالت طبیعی است. البته ابزارهایی برای تعیین شرایط فاکتور TF-IDF نیز وجود دارند. برای مثال در برخی از سایتها مانند سایت Seobolity دارای ابزارهای آنلاینی در این زمینه هستند.
15- عامل طول محتوا
بر اساس تحقیقات کارشناسان سئو طول محتوا نیز از یکی از فاکتورهای مهم رتبهبندی سایت از نگاه موتور جستجوی گوگل و بسیاری از موتورهای جستجوی دیگر است. در این زمینه تحقیقات مختلفی انجام شده است. برای مثال یکی از این تحقیقات میزان میانگین کلمات محتواهای صفحات اول گوگل را 1400 کلمه عنوان کرده است.
برخی از منابع نیز محتوایی با حدود 2250 تا 2500 کلمه را پیشنهاد دادهاند. البته باید توجه داشته باشید که نمیتوان برای تمامی محتواهای سایت طول یکسانی را در نظر گرفت. در صورتی که میخواهید برای تعیین طول محتواهای سایت خود و موارد دیگر سئو سایت، مشاوره بگیرید، همکاران ما در هوشیار آی تی آماده ارائه مشاوره حرفهای به شما هستند.
16- تاثیر فهرست مطالب بر رتبهبندی سایت در گوگل
فهرست مطالب (Table Of Contents) عاملی برای بهبود تجربه کاربری و همچنین دریافت نتایج بهتر سئو است. از یک سو استفاده از این فهرست به گوگل برای درک ساختار و محتوای صفحه کمک میکند. از سوی دیگر شما این فرصت را خواهید داشت که چند کلمه کلیدی طولانی را به تعداد بیشتر بهکار بگیرید. بنابراین این عامل بهطور قطع میتواند تاثیر مثبتی بر رتبهبندی سایت از نظر گوگل داشته باشد. مخاطبان سایتها نیز معمولا تمایل بیشتری به مطالعه صفحات دارای این فهرستها دارند. برای مثال آنها میتوانند مستقیما بهسراغ همان قسمت از مطلب بروند که هدف اصلی از جستجوی آنها بوده است.
17_ وجود کلمات کلیدی در LSI در متن
کلمات کلیدی LSI دارای ارتباط معنایی با یک موضوع خاص مانند موضوع اصلی متن هستند. بهکارگیری این کلمات نیز از عوامل درک بهتر محتوای صفحه توسط گوگل است.
18- وجود کلمات کلیدی LSI در تگهای عنوان و توضیحات متا
درست مانند بدنه محتوا، استفاده از کلمات کلیدی LSI در تگهای عنوان و توضیحات متا نیز نشانههایی برای گوگل برای کیفیت بالای محتوای صفحات است.
19- پوشش کامل و عمیق موضوعات
غنی بودن محتوا اهمیت بسیار زیادی برای موتورهای جستجو مانند گوگل دارد. برای مثال اگر محتوایی بتوانند تمامی جنبههای یک موضوع را پوشش دهد، شانس بیشتری برای دریافت رتبههای بالا در گوگل خواهد داشت.
20- سرعت بارگذاری صفحه
سرعت بارگذاری صفحات سایت یکی از مهمترین موارد در فهرست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل است. این عامل از این جهت که بر تجربه کاربری تاثیر مستقیم دارد، مورد توجه گوگل قرار گرفته است. از مزایای دیگر این سرعت بارگذاری مناسب صفحه میتوان به کاهش ریزش مخاطبان اشاره کرد.
21- فاکتور AMP
توجه فاکتور AMP باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت در دستگاههای تبلت و موبایل میشود. AMP یک فاکتور مستقیم برای رتبهبندی سایت نیست اما بهدلیل بهبود تجربه کاربری، معمولا وبسایتهایی که AMP را پیادهسازی میکنند رتبههای بهتری در گوگل میگیرند.
22- همخوانی محتوا با نیازهای مخاطبان سایت
توجه به نیازهای مخاطبان باید یکی از اولین نکات در تعیین استراتژی تولید محتوا باشد. این عامل باعث میشود تا شما روی کلیدواژه مورد نظر رتبه بالاتری را دریافت کنید.
23- الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل را جدی بگیرید
الگوریتم مرغ مگسخوار باعث شد که گوگل بتواند بهجای تمرکز روی هر کلمه از عبارت کلیدی، بهمعنای کل عبارت دقت کنید. این الگوریتم به گوگل برای تطبیق بهتر محتوا با نیت اصلی کاربر از کلمات کلیدی کمک میکند. بنابراین شما نیز برای دریافت رتبه بالاتر باید به آن دقت کنید.
24- محتوای تکراری؛ فاکتوری که تاثیر منفی بر رتبهبندی سایت دارد
گوگل با استفاده از خزندههای خود میتواند بهراحتی محتواهای تکراری در سایتها را شناسایی کند. حتی تغییرات اندک در محتواها نیز کاربردی نیست و در کل برای بهبود رتبه سایت باید تمامی محتواهای تکراری را حذف کنید.
25- استفاده از تگ کنونیکال
تگ یا URL کنونیکال از وجود محتواهای تکراری در چندین URL سایت پیشگیری میکند. بنابراین استفاده از این تگ را نیز میتوان بهعنوان یک فاکتور موثر بر رتبهبندی سایت معرفی کرد.
26- بهینهسازی تصاویر یکی از موارد مهم در لیست 200 فاکتور رتبهبندی سایت در گوگل است
بهینهسازی تصاویر تاثیر بالایی بر بهبود سرعت بارگذاری وبسایت و همچنین بهبود تجربه کاربری دارد. بنابراین بهینهسازی تصاویر یکی از اقدامات مهم سئوکاران در زمان ارائه خدمات سئو سایت است. اگر میخواهید سایتی با سرعت بالا داشته باشید، کافی است با همکاران ما در هوشیار آی تی برای دریافت مشاوره و خدمات تماس بگیرید.
27- تازگی محتوا و تاثیر آن بر رتبهبندی سایت
الگوریتم کافئین یکی از الگوریتمهای گوگل با تمرکز بر انتشار محتواهای جدید است. با این الگوریتم، محتواهای تازهتر شانس بیشتری برای حضور در نخستین پیشنهادات گوگل در صفحه سرچ به کاربر دارند.
28- بهروزرسانی محتوا
یکی از استراتژیهای موثر برای بهبود رتبه سایت، بهروزرسانی محتواهای قدیمی است. این فرآیند میتواند شامل مواردی مانند افزایش تعداد کلمات محتوا و افزایش پوششدهی جنبههای مختلف موضوع باشد.
29- نقش تاریخ بهروزرسانی صفحه بر سئو
اگر محتوای شما بهصورت دورهای و مداوم بهروز شود، شانس افزایش رتبه بالاتر را خواهید داشت. بنابراین هرچه بازه بهروزرسانی کوتاهتر باشد، نتیجه بهتری میگیرید.
30- برجستگی کلیدواژه
یکی از راهکارهای مهم برای برجستگی کلیدواژه استفاده از آن در پاراگراف اول است. افرادی که از افزونه یوست سئو استفاده میکنند نیز میدانند که در صورت نبودن کلمه کلیدی در پاراگراف اول، این افزونه هشداری را برای آنها نمایش میدهد.
31- از کلمات کلیدی در تگهای H2، H3 و… استفاده کنید
جالب است بدانید که جان مولر تاثیر تگهای H2، H3 و… در درک بهتر ساختار محتوا را تایید کرده است. بنابراین با استفاده از کلمات کلیدی در این تگها گوگل در مدت کمتری هدف و ساختار محتوای صفحات را درک میکند.
32- کیفیت لینکهای خروجی
وجود لینکهای خروجی بهتنهایی تضمینی برای دریافت رتبه بهتر نیست. بلکه شما باید از URL سایتهایی برای لینکدهی استفاده کنید که اعتبار بالایی دارند.
33- موضوع لینک خروجی
ارتباط بین لینک خروجی با موضوع صفحه نیز یکی از موارد قابل توجه در لیست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل است. این تاثیر بر اساس قوانین الگوریتم HillTop قابل بررسی است. زیرا گوگل برای درک موضوع محتوا از موضوع لینک خروجی نیز استفاده میکند. برای مثال اگر محتوایی درباره “فروش روسری” دارید و به لینک خروجی نیز کاربر را به صفحهای با موضوع “الیاف نخ پنبه” هدایت میکند، بنابراین ممکن است گوگل به این نتیجه برسد که موضوع صفحه شما “فروش روسری نخی” است.
34- نکات نگارشی و دستورزبانی محتوای سایت
یکی از فاکتورهای مورد توجه گوگل برای رتبهبندی سایت استفاده صحیح از علائم نگارشی و کیفیت استفاده از دستور زبان است.
35- انتشار محتوای یونیک و غیر کپی
گوگل دارای ابزارهایی برای تشخیص محتواهای کپی از محتواهای اصل است. البته هنوز این قابلیت گوگل به حد مورد انتظار نرسیده است؛ با این حال در صورتی که گوگل متوجه استفاده از محتواهای کپی شده و موارد سرقت ادبی شود، کاهش رتبه صفحه دور از انتظار نیست.
36- بهینهسازی برای تلفنهای همراه
با توجه به تعداد بسیار بالای مخاطبانی که از طریق مرورگرهای تلفن همراه به جستجو در گوگل میپردازند، بهینهسازی سایت برای تلفن همراه اهمیت بالایی دارد. این عامل در الگوریتم Mobilgeddon گوگل نیز مورد توجه قرار گرفته است.
37- قابلیت استفاده از سایت از طریق تلفن همراه
در کنار رعایت نکات بهینهسازی سایت برای تلفن همراه، مخاطبان باید بتوانند با استفاده از موبایل بهراحتی در سایت شما پیمایش کرده و از خدمات سایت و مجموعه شما بهرهمند شوند. این ویژگی یکی از نکات کلیدی در الگوریتم Mobile First Index گوگل است.
38- استفاده از محتوای پنهان در موبایل
در زمان بهینهسازی سایت برای کاربران موبایل، برخی از بخشهای صفحه و محتواها برای بهبود کاربری و انطباقپذیری، در نمایشگر موبایل نمایش داده نمیشوند. این مساله بهتنهایی تاثیری روی رتبهبندی سایت ندارد، با این حال اگر این محتوا اهمیت زیادی دارد باید مطمئن شوید که به مخاطبان نمایش داده میشود.
39- وجود محتواهای تکمیلی
یکی از نشانههای کیفیت بالای محتوا از نگاه گوگل، استفاده از انواع محتواهای تکمیلی شامل ماشین حسابهای آنلاین مرتبط با موضوع صفحه و ویژگیهای تعاملی مرتبط است.
40- محتواهای پنهان در تبهای صفحه
برخی از محتواهای سایت در پشت تبها پنهان هستند. به این معنا که مخاطب صفحه باید روی تب کلیک کند تا این نوع از محتوا به او نمایش داده شود. در این صورت باید توجه داشته باشید ممکن است محتوای پنهان در پشت تب توسط گوگل ایندکس نشود.
41- تعداد لینکهای خروجی؛ عاملی دیگر در لیست 200 فاکتور رتبهبندی سایت در گوگل
استفاده از لینک خروجی بهتنهایی یک عامل مثبت است اما افراط در استفاده از این لینکها میتواند کیفیت محتوا و رتبه صفحه را کاهش دهد.
42- استفاده از محتواهای چندرسانهای
تمامی سئوکاران حرفهای میدانند که استفاده از محتواهای چندرسانهای مانند تیزرهای ویدئویی، پادکستها و موشنگرافیها میتوانند موجب بهبود رتبه سایت شوند.
43- تعداد لینکهای داخلی
به گزارش Ahrefs تعداد لینکهای داخلی با کاربرد مناسب میتواند موجب بهبود رتبه صفحات سایت شود. همچنین این لینکها راهنمای ناوبری سایت برای خزندههای گوگل هستند.
44- کیفیت لینکهای داخلی
یکی از نکات مهم در لینکدهی داخلی، لینک دادن به صفحاتی با رتبه بالا است. زیرا لینکدهی به صفحاتی با رتبه پایین میتواند رتبه صفحه را کاهش دهد.
45- وجود لینکهای شکسته
لینک شکسته لینکی است که کاربر را به محتوای مورد نظر او نمیرساند که صفحه 404 یکی از نمونههای آن است. بنابراین وجود این لینکها یکی از نشانههای رها شدن سایت و عدم بهبود آن است.
46- خوانایی صفحات وب
خوانایی صفحه از دیگر عوامل رتبهبندی صفحات سایت است. میزان سطح خوانایی صفحه را میتوانید با استفاده از ابزارهایی مانند افزونه Conductor SEO بررسی کنید.
47- وجود لینکهای وابسته
کارشناسان معتقد هستند که لینکهای وابسته (Affiliate Links) هیچ تاثیری روی سئو ندارند. با این حال تعداد بالای این لینکها ممکن است یک سیگنال منفی برای گوگل باشد.
48- وجود خطاهای HTML
خطاهای HTML بسته به نوع و شدت خطا، میتوانند تاثیرات منفی زیادی بر سئو و رتبهدهی گوگل داشته باشند. به عنوان مثال، آنها میتوانند خزیدن و ایندکسپذیری را کاهش دهند. از سوی دیگر وجود این خطاها میتواند باعث بروز مشکلات دیگری مانند تگهای عنوان نادرست، لینکهای شکسته، تصاویر از دست رفته و… شود.
49- فاکتور اعتبار دامنه
اعتبار دامنه (Domain Authority) یکی از معیارهای قطعی در تعیین رتبه صفحات سایت است. برای مثال اگر دو صفحه دارای محتوا و ویژگیهای یکسان باشند، صفحهای با اعتبار دامنه بیشتر رتبه بالاتری خواهد داشت.
50- پیج رنک صفحه
پیج رنک تاثیر مستقیمی بر رتبه گرفتن صفحه ندارد اما بهعنوان معیاری برای تعیین کیفیت سئو قابل بررسی است.
51- طول URL
کارشناسان سئو اعتقاد دارند که بازه ایدهآل برای تعداد کاراکتر بین 50 تا 60 کاراکتر است. البته تعداد کاراکتر باید در کنار عواملی مانند وضوح، مرتبط بودن و خوانایی بررسی شود. اما در مجموع میتوان گفت که URLهای کوتاه تر در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) بهتر عمل کرده و ترافیک بیشتری را ایجاد میکنند.
52- مسیر URL نیز از موارد لیست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل است
بهطور معمول آدرس URL صفحاتی از سایت که به URL صفحه اصلی نزدیکتر هستند، قدرت و اعتبار بیشتری دارند.
53- ویراستاران انسانی
در یک نگاه کلی گفته میشود که محتوای تولید یا ویراستاری شده توسط انسان (در مقابل هوش مصنوعی) در جذب ترافیک ارگانیک موفقتر عمل میکند. همچنین گوگل حق انحصاری یک پتنت را ثبت کرده است که به ویراستاران انسانی اجازه میدهد تا بتوانند روی نتایج SERP تاثیر بگذارند.
54- دستهبندی صفحات
دستهبندی بهینه برای صفحات بهمعنای سازماندهی و گروهبندی بهتر محتواها و ایجاد ساختاری مناسب برای سایت است. این عامل به درک بهتر و سریعتر ساختار سایت توسط گوگل کمک میکند.
55- استفاده از کلمه کلیدی در URL صفحه
تاثیر عامل استفاده از کلمه کلیدی در URL صفحه بسیار اندک است با این حال این تاثیر اندک از سوی گوگل تایید شده است.
56- توجه به رشته URL
مدیریت دقیق پارامترهای URL از جمله رشته URL باعث خزیدن بهتر کراولرهای گوگل و همچنین پیشگیری از محتواهای تکراری میشود.
57- استناد به مراجع و منابع
گوگل برای موارد استناد محتوا به مقالات و پژوهشها اهمیت قائل است. با این حال استفاده از لینک خارجی در این بخش، عاملی برای بهبود رتبهبندی نیست.
58- استفاده از لیست بولتدار و نامبرد لیست
استفاده از لیستهای بولتدار و شمارهدار به بهبود تجربه کاربری کمک میکند و از عوامل رنگآمیزی محتوا بهشمار میآید. بنابراین بهطور غیر مستقیم در بهبود رتبه سایت کمک میکند.
59- اولویت دادن به صفحه در سایت مپ
شما میتوانید در فایل sitemap.xml برای برخی از صفحات سایت خود اولویت ایجاد کنید. این اولویت میتواند بر رتبهبندی آن صفحه تاثیرگذار باشد.
60- تعداد بسیار زیاد لینکهای خروجی
لینکهای خروجی از ابزارهای قدرتمند سئو هستند اما بنابر تصریح شرکت گوگل، تعداد بیش از اندازه آنها باعث ایجاد ابهام در صفحه میشود.
61- کلمات کلیدی فرعی؛ از عوامل بهبود رتبه صفحه
استفاده از کلمات کلیدی فرعی مزایای زیادی دارد. برای مثال اگر بتوانید روی چندین کلمه کلیدی رتبه بگیرید، گوگل، صفحه شما را صفحهای مفید ارزیابی میکند.
62- عمر صفحه سایت
برخی از الگوریتمهای گوگل از ایجاد رتبه بهتر برای محتواهای جدید حمایت میکنند. با این حال مطالب قدیمی که بهطور دورهای بهروزرسانی میشوند نیز شانس زیادی در دریافت رتبههای بالا دارند.
63- کاربرپسند بودن صفحه
گوگل رفتار کاربران وب را بهطور مداوم زیر نظر دارد. بنابراین اگر صفحهای کاربرپسند باشد، احتمالا سریعتر ایندکس میشود.
64- دامنههای پارک شده
یکی از موارد مهم در لیست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل، دامنههای پارک شده است. زیرا از زمان بهروزرسانی سال 2011 گوگل، استفاده از دامنههای پارک شده، بهعنوان یک عامل منفی برای رتبهدهی در نظر گرفته میشود.
65- مفید بودن محتوا
باکیفیت بودن محتوا همیشه نشانه مفید بودن آن نیست. محتوای مفید، محتوایی است که نیازهای مخاطبان سایت را پاسخ میگوید. بنابراین برای دریافت رتبه بالا باید به هر دو عامل کیفیت محتوا و مفید بودن محتوا توجه داشته باشید.
عوامل مرتبط با سایت در لیست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل
در کنار عوامل مرتبط با دامنه و صفحات، عوامل فراوانی وجود دارند که در گروه عوامل مرتبط با سایت قرار میگیرند. برای مثال معماری سایت یکی از این عوامل است که نقش مهمی در سئو سایت و رتبهبندی سایت از نگاه گوگل دارد. در ادامه برخی از مهمترین این عوامل را با هم بررسی میکنیم.
66- محتوای ارزشمند و یونیک
گوگل راهکارهای مختلفی برای تعیین ارزش محتوای صفحات دارد. بنابراین هرچه ارزش محتوا بالاتر باشد، صفحه مورد نظر رتبه بهتری میگیرد. همچنین منحصربهفرد و کپی نبودن محتوا یک عامل مثبت دیگر در این زمینه است.
67- برخورداری از صفحه تماس با ما
برخورداری از صفحه تماس با ما، یافتن اطلاعات تماس با برند را برای مخاطبان آسان میکند. بنابراین گوگل به این عامل نیز برای رتبهدهی توجه میکند.
68- ارزیابی اعتبار دامنه با Trust Rank
بهطور کلی سیگنالهای اعتماد تاثیر قابل توجهی بر سئو دارند. از جمله پتنتهای گوگل در این زمینه نیز پتنت “رتبهبندی نتایج جستجو بر اساس اعتماد” است.
69- معماری سایت؛ یک فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل
معماری سازمانیافته و کاربردی برای سایت به کاربران و موتورهای جستجو برای مسیریابی و یافتن محتواهای سایت شما کمک میکند. بنابراین هنگام راهاندازی یا ارزیابی سایت خود این فاکتور مهم را در نظر بگیرید.
70- فاکتور بهروزرسانی سایت
بهروزرسانی سایت بهویژه با بهروزرسانی محتوا یا انتشار محتوای جدید نشانهای برای سایتهایی با مدیریت مناسب است. با این حال بر اساس اخبار جدید گوگل، عامل “فرکانس انتشار محتوا” در الگوریتمهای گوگل مورد استفاده قرار نمیگیرد.
71- وجود نقشه سایت
استفاده از فایل نقشه سایت به موتورهای جستجو برای خزیدن و ایندکس کردن سایت شما کمک میکند. بنابراین استفاده از نقشه سایت رتبه یک وبسایت را در نتایج موتورهای جستجو افزایش میدهد.
72- عملکرد مناسب سایت
اگر خرابیهای زیادی در سایت شما وجود داشته باشد، ایندکس کردن صفحات برای گوگل دشوار میشود. بنابراین در زمان تعمیر و نگهداری سایت باید این موارد را برطرف کنید.
73- موقعیت جغرافیایی سرور
یکی از عوامل موثر بر سرعت لود صفحات سایت، موقعیت جغرافیایی سرور است. نزدیکی سرور به جامعه مخاطبان هدف باعث افزایش سرعت، بهبود تجربه کاربری و بهبود رتبهبندی سئو میشود. برای مثال اگر مخاطبان شما در ایران حضور دارند بهتر است سرورهای داخلی استفاده کنید و اگر مخاطبان شما در اروپا ساکن هستند، سرورهای اروپایی در اولویت قرار دارند.
74- گواهی SSL
بر اساس تایید گوگل استفاده از گواهیهای HTTPS و SSL بر رتبهبندی سایت اثر مثبت دارد. زیرا این گواهیها امنیت سایت را افزایش میدهند.
75- عامل E-A-T
حروف E-A-T حروف اختصاری کلمات تخصص، اعتبار و اعتماد هستند و E-A-T نقش مهمی در رتبهبندی صفحات دارد. همچنین گوگل سایتهایی با نمرات E.A.T بالا را بهعنوان منابعی میبیند که اطلاعات قابل اعتمادی را ارائه میدهند.
76- اطلاعات تکراری متا در سایت
وجود اطلاعات تکراری متا در سایت از عوامل منفی برای رتبهبندی سایت در گوگل در نظر گرفته میشود.
77- استفاده از برد کرامب
برد کرامب (Breadcrumb) یکی از تکنیکهای کاربردی برای مسیریابی در سایت است. این روش علاوهبر بهبود تجربه کاربری، به گوگل نیز برای دستهبندی اطلاعات صفحه و قرار دادن صفحه در نتایج جستجو کمک میکند.
78- بهینهسازی موبایل
بهینهسازی موبایل (Mobile optimization) راهکاری برای ارائه یک تجربه کاربری یکپارچه و جذاب به کاهش نرخ پرش مخاطبان سایت است. از سوی دیگر موتور جستجوی گوگل برای رتبهبندی میزان نرخ پرش را مدنظر قرار میدهد. بنابراین بهینهسازی برای موبایل بهطور غیر مستقیم تاثیری قابل توجهی بر رتبهبندی سایت دارد.
79- استفاده از ویدئوهای یوتیوب در سایت
بهطور کلی استفاده از محتواهای ویدئویی تاثیر مثبتی بر سئو دارد. از طرف دیگر گوگل، مالک یوتیوب است؛ بنابراین میتوان فرض کرد که به انتخاب ویدئوهای این پلتفرم نیز اهمیت میدهد. در هر صورت استفاده از این ویدئوها نشانهای برای تعیین ارزشمندی محتوای سایت شما است.
80- فاکتور قابلیت استفاده از سایت
فاکتور قابلیت استفاده از سایت یا Site Usability از عوامل غیر مستقیم موثر بر رتبهبندی است. بنابراین سایتهایی که برای ایجاد تجربه کاربری مناسب طراحی یا بهینهسازی شدهاند، رتبه بالاتری خواهند گرفت. همچنین ریزش مخاطبان در این سایتها کمتر خواهد بود.
81- گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول
استفاده از ابزارهای مشهور گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل هنوز بهعنوان عاملی برای رتبهدهی سایت از سوی گوگل تایید نشده است. با این حال برخی کارشناسان اعتقاد دارند، استفاده از این ابزارها از عوامل موثر بر سئو است.
82- محبوبیت سایت در میان کاربران
وقتی یک سایت بارها توجه مخاطبان در گوگل جستجو میشود و یا وقتی سایتی دارای کامنتها و بازدیدهای بالا باشد، از سوی گوگل بهعنوان سایتی محبوب و احتمالا ارزشمند طبقهبندی میشود.
83- عامل Core Web Vital
عامل Core Web Vital بهدلیل تاثیری که بر تجربه کاربری دارد، بر سئو نیز موثر است. کمپانی گوگل اعلام کرده است وبسایتهایی را که تجربه کاربری خوبی دارند در اولویت قرار میدهد و Core Web Vital یکی از راههای اندازهگیری این تجربه است.
عوامل مهم مرتبط با بکلینک در لیست 200 عامل رتبهبندی سایت در گوگل
استفاده از بکلینکها رتبه سایت را افزایش میدهد؛ زیرا گوگل کیفیت و کمیت لینکها را بهعنوان سیگنالی برای معتبر بودن سایت در نظر میگیرد. با این حال در این زمینه خاص نیز عوامل مختلفی در رتبهدهی دخیل هستند که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
84- عمر دامنه سایت لینکدهنده
گفته میشود که عمر بالاتر دامنه لینکدهنده میتواند عامل مثبتی در زمان دریافت بکلینک برای سئو باشد.
85- تعداد دامنههای لینکدهنده
هرچه تعداد دامنههای لینکدهنده بیشتر باشد، رتبه سایت شما افزایش مییابد.
86- دریافت لینک از IPهای مختلف
یکی از سیگنالهای اعتماد به سایت شما از نظر گوگل، تعداد بیشتر آیپیهایی است که به سایت شما لینک دادهاند.
87- تعداد صفحات دارای لینک سایت شما در سایتهای دیگر
هرچه تعداد صفحات لینکدهنده به سایت شما حتی از یک دامنه بیشتر باشد، احتمالا تاثیر مثبت بر سئو سایت شما دارد.
88- انکرتکست بکلینکها
استفاده از انکرتکست راهکارهای برای تشخیص بهتر موضوع برای صفحهای است که به آن لینک شده است. البته استفاده بیش از اندازه آنها تاثیر منفی دارد.
89- تگ Alt برای لینکهای تصویری
تگهای آلت برای تصاویر نیز از عوامل خزیدن بهتر برای موتورهای جستجو هستند. در زمان لینکدهی از طریق تصاویر نیز این تگها عامل مفیدی برای رتبهدهی میباشند.
90- لینکدهی از طریق دامنههای .edu یا .gov
کارشناسان سئو هنوز هم از بکلینکهای دامنههای .edu یا .gov استفاده میکنند. اما گوگل تاثیر این عامل در رتبهدهی را انکار کرده است.
91- اعتبار صفحه لینکدهنده
پیج رنک صفحهای که از آن لینک میگیرید یکی از فاکتورهای قدیمی و همچنان کاربردی در بهبود رتبه سئو صفحه مقصد لینک است.
92- اعتبار دامنه لینکدهنده
کارشناسان اعتقاد دارند، اعتبار بالای دامنه نیز میتواند عاملی مثبت برای بهبود رتبه صفحه مقصد باشد.
93- بکلینک گرفتن از رقبا
گرفتن بکلینک از رقبا کار دشواری است و معمولا فقط در موارد همکاریهای گسترده امکانپذیر است. با این حال بهدلیل نزدیکی موضوعات این سایتها میتواند عاملی ارزشمند باشد.
94- گرفتن بکلینک از سایتهای فعال در همان صنعت
بهطور کلی هرچه زمینه کاری سایتهای مبدا و مقصد لینک، نزدیکتر باشد، تشخیص موضوع صفحات برای گوگل آسانتر میشود. از سوی دیگر این بکلینکها ممکن است بهعنوان سیگنال اعتماد عمل کنند.
95- بکلینک گرفتن از مزرعه لینک
سایتهای مزرعه لینک از همان ابتدا برای لینکسازی ساختهاند و بههمیندلیل در گروه سایتهای بیارزش در نگاه گوگل طبقهبندی میشوند. بنابراین دریافت بکلینک از این سایتها میتواند تاثیر منفی روی رتبه صفحات سایت شما داشته باشد.
96- استفاده از پست مهمان
اگر پستهای مهمان را در سایتهای معتبر منتشر کرده باشید، بکلینکهای دریافتی احتمالا کیفیت بالایی دارند که یک فاکتور رتبهبندی بسیار مهم برای موتورهای جستجو است. با این حال تعداد زیاد پستهای مهمان پیشنهاد نمیشود.
97- لینکهای تبلیغاتی
در مورد لینکهای تبلیغاتی نیز باید به اعتبار سایت مبدا بکلینک دقت کرد. لینکهای سایتهای قابل اعتماد میتوانند رتبه سایت شما را افزایش دهند. اما لینکهای سایتهای اسپم میتوانند رتبه شما را کاهش دهند.
98- اعتبار صفحه اصلی سایت مبدا
بهطور معمول صفحات اصلی سایتها پیج رنک بالاتر و اعتبار بالایی دارند. بنابراین دریافت بکلینک از این صفحات یک عامل مثبت برای رتبهبندی صفحه مقصد لینک در نظر گرفته میشود.
99- استفاده از لینکهای Nofollow
گوگل بهطور مشخص اعلام کرده است که لینکهای Nofollow را دنبال نمیکند. با این حال اگرچه این لینکها رتبه سایت را افزایش نمیدهند اما استفاده از آنها میتواند ناوبری یا مسیریابی در سایت را بهبود دهد و نشانهای برای استراتژی مناسب لینکسازی باشد.
100- تنوع بکلینکها
اگر تعداد زیادی بکلینک از یک منبع دریافت کرده باشید، ممکن است گوگل، آن را بهعنوان وجود اسپم در نظر بگیرید. در مقابل وقتی تعداد منابع بکلینک شما زیاد باشد، سیگنالی برای لینکسازی طبیعی است.
101- دریافت بکلینک اسپانسری یا تولیدشده توسط کاربر
گروهی از بکلینک با عناوین rel=sponsored یا rel=UGC تگگذاری میشوند. این لینکها بهطور مستقیم عاملی برای افزایش رتبه سایت نیستند اما میتوانند ترافیک سایت شما و همچنین میزان آگاهی از برند را افزایش دهند. بنابراین میتوان آنها در گروه عوامل مثبت غیر مستقیم طبقهبندی کرد.
102- بکلینکهای داخل محتوا
یکی از موارد قابل توجه در فهرست 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل، قرار داشتن بکلینک در داخل محتوای صفحه است. این بکلینکها اهمیت بیشتری از بکلینکهایی دارند که در یک صفحه خالی یا در خارج از بدنه محتوا در بخشهای دیگر صفحه قرار گرفتهاند.
103- بکلینکهای ریدایرکتهای 301
سایتهایی که از آنها بکلینک میگیرید در زمان تغییر دامنه یا سازماندهی دوباره وبسایت خود ممکن است از ریدایرکتهای 301 استفاده کنند. استفاده از این ریدایرکتها عامل حفظ ارزش بکلینک و لینک جویس است. بنابراین از این ریدایرکتها میتوان بهعنوان یکی از عوامل مثبت سئو نام برد. با این حال کارشناسان تعداد زیاد بکلینکهای ریدایرکتهای 301 را پیشنهاد نمیکنند.
104- مقایسه انکرتکستهای لینک داخلی با انکرتکستهای بکلینک
در بسیاری از موارد ارزش انکرتکستهای بکلینک از انکرتکستهای لینک داخلی بیشتر است.
105- عنوان بکلینک
اگرچه میزان اهمیت پارامتر عنوان بکلینک زیاد نیست اما مرتبط بودن آن موضوع صفحه مقصد در سایت شما اهمیت دارد.
106- کشوری که دامنه کشوری به آن اشاره دارد
دریافت بکلینک از سایتهایی با دامنه کشور شما میتواند به هدایت ترافیک محلی کمک کند.
107- مکان بکلینک در محتوا
پیشبینی میشود که اگر لینک صفحهای از سایت شما در پاراگراف اول متنی در سایت دیگر قرار داشته باشد، ارزش این بکلینک بیشتر است.
108- موقعیت قرارگیری لینک در صفحه
در زمان دریافت بکلینک دقت کنید که لینک صفحه سایت شما در کدام بخش از صفحه سایت مبدا بکلینک قرار دارد. همانطور که پیشتر گفتیم، لینکهایی که در بدنه محتوا قرار دارند ارزش بیشتری نسبت به لینکهایی دارند که در بخشهای دیگر صفحه مانند ساید بار یا فوتر قرار گرفتهاند.
109- مرتبط بودن دامنه
بهتر است بکلینک را از سایتهایی دریافت کنید که زمینه کاری آنها به زمینه کاری شما نزدیک است.
110- مرتبط بودن موضوع صفحه
مرتبط بودن موضوع صفحه نیز عامل مهم دیگری در تعیین ارزش بکلینک و رتبهدهی صفحه مقصد در سایت شما است.
111- استفاده از کلمه کلیدی در عنوان
اگر کلمه کلیدی صفحه سایت شما در عنوان صفحه سایتی باشد که از آن بکلینک میگیرید، گوگل، ارزش بیشتری را برای بکلینک مورد نظر قائل میشود.
112- سرعت دریافت لینک مثبت برای سایت مبدا بکلینک
بهطور کلی سرعت دریافت لینک از سایتهای دیگر اگر بسیار بالا باشد، گوگل آن را بهعنوان نشانهای برای اسپم در نظر میگیرد. در مقابل اگر بهطور مداوم و با سرعت طبیعی لینکها را دریافت کرده باشید، میتوان آن را نشانهای برای محبوبیت سایت در نظر گرفت. این مساله در مورد سایتی که از آن بکلینک میگیرید نیز صادق است. این سرعت طبیعی را سرعت مثبت نیز مینامیم.
113- سرعت لینک منفی برای سایت مبدا بکلینک
اگر سرعت دریافت لینک از سایتهای دیگر مثبت و طبیعی و قابل توجه نباشد، به آن سرعت دریافت لینک منفی میگوییم که تاثیر منفی برای سئو و برای ارزش بکلینک دارد.
114- دریافت لینک از صفحات HUB
برخی از صفحات سایتها بهدلیل پوشش کامل یک موضوع و برخورداری از محتوای سازمانیافته با عنوان صفحات هاب یا منابع ارزشمند شناخته میشوند. بنابراین اگر بکلینک را از این صفحات در سایتهای دیگر دریافت کنید، تاثیر مثبت بر رتبهبندی صفحه مقصد در سایت شما دارد.
115- دریافت بکلینک از سایتهای معتبر
هرچه میزان اعتبار یک سایت در نگاه گوگل بیشتر باشد، ارزش بکلینکهایی که از آن دریافت میکنید نسبت به سایتهای نامعتبر، کوچک و ناشناخته بیشتر است.
116- دریافت بکلینک از ویکی پدیا
ویکی پدیا یکی از سایتهای معتبر و شناختهشده با ترافیک بسیار بالا است. بکلینکهایی که از این سایت میگیرید از نوع نوفالو هستند. سئوکاران همچنان به استفاده از این بکلینکها بهعنوان عاملی برای بهبود سئو تاکید دارند اما گوگل این مساله را بهدلیل نوفالو بودن لینکها رد میکند.
117- نقش کلمات اطراف لینک
گوگل از کلماتی که در اطراف کلمات لینکها قرار میگیرند برای درک موضوع صفحه مقصد لینک استفاده میکند. بنابراین چگونگی بهکارگیری کلمات لینک و قرارگرفتن آنها در کنار کلمات دیگر نیز از نظر گوگل دارای اهمیت است.
118- سن بکلینک
گوگل از بکلینکها بهعنوان معیاری برای تعیین کیفیت سایتها و همچنین بررسی ارتباطات آنها استفاده میکند. نکته مهم این که وقتی بکلینک سن بالایی داشته باشد، گوگل، آن را بهعنوان یک رای اعتماد از سوی آن سایت به سایت مقصد لینک در نظر میگیرد.
119- بکلینک گرفتن از سایتهای واقعی
منظور از سایتهای واقعی سایتهایی است که با یک برند مرتبط هستند و تعامل بسیار بالایی بین مخاطبان با آن سایتها وجود دارد. بنابراین دریافت بکلینک از این سایتها بهتر از موارد دیگر است.
120- پروفایل لینک طبیعی
لینکهایی که در پروفایلها قرار میگیرند معمولا از نوع نوفالو هستند. با این حال میتوان آنها را بهعنوان یک سوشیال سیگنال در نظر گرفت؛ به این معنا که در رسانههای دیگر همواره نامی از سایت شما برده میشود و لینکهای شما در رسانههای مختلف و شبکههای اجتماعی وجود دارند.
121- تبادل لینک؛ یک عامل مهم در لیست 200 فاکتور رتبهدهی سایت در گوگل
تبادل لینک در حد طبیعی و اندک ارزشمند است اما استفاده زیاد از این روش میتواند با جریمههایی از سوی گوگل همراه باشد.
122- لینکهای تولید شده به وسیله کاربر وب (UGC)
گوگل لینکهای توصیه شده توسط کاربران و برندها را از هم تشخیص میدهد. بنابراین لینکهای توصیه شده در reviewها نیز اهمیت بالایی دارند.
123- لینکهای ۳۰۱ در مقابل لینکهای مستقیم
مت کاتز، رئیس سابق بخش وب اسپم گوگل گفته است که ارزش لینکهای مستقیم و لینکهای 301 از نگاه گوگل، یکسان است.
124- استفاده از اسکیما
اسکیما بهتنهایی یک عامل رتبهبندی در الگوریتمهای گوگل نیست؛ با این حال به درک محتوای صفحات سایت توسط رباتهای گوگل کمک میکند. بنابراین این عامل بهطور غیر مستقیم باعث بهبود سئو میشود.
125- رتبه اعتماد سایت لینکدهنده
پیشتر اشاره کردیم که رتبه اعتماد بالا یکی از سیگنالهای مثبت برای رتبهدهی موتور جستجوی گوگل است. در مورد بکلینک نیز اگر سایت مبدا لینک دارای رتبه اعتماد بالا باشد، ارزش بکلینک بیشتر است.
126- تعداد لینکهای خروجی در صفحه سایت لینکدهنده
در زمان سفارش بکلینک به تعداد لینکهای خروجی از همان صفحه نیز دقت کنید؛ زیرا اگر تعداد لینکهای خروجی آن صفحه بسیار بالا باشد، ارزش کمتری از نگاه گوگل خواهد داشت.
127- بکلینک گرفتن از انجمنها
بهدلیل لینکهای اسپم، انجمنها شهرت بالایی از نظر بکلینک در نگاه گوگل ندارند. بنابراین گوگل نیز برای لینکهایی که از انجمنها دریافت میکنید، ارزش بالایی را در نظر نمیگیرد.
128- تعداد کلمات محتوایی که بکلینک در آن قرار دارد
در مورد “تعداد کلمات محتوایی که بکلینک در آن قرار دارد میتوانید به همان مساله “تعداد مناسب کلمات محتوا از نظر گوگل” استناد کنید. برای مثال قدرت لینکی که از محتوایی 2 هزار کلمهای از سایتی دیگر دریافت میکنید از قدرت لینکی از محتوایی 100 کلمهای دریافت میکنید، بیشتر است.
129- کیفیت محتوای صفحه در سایت لینکدهنده
کیفیت محتوای صفحه در سایت لینکدهنده نیز میتواند بر ارزش بکلینک تاثیر داشته باشد. برای مثال اگر محتوای مورد نظر دارای سرقت ادبی باشد و گوگل این مورد را تشخیص دهد، رتبه آن صفحه کاهش مییابد؛ بنابراین ارزش بکلینکی که از آن دریافت کردهاید نیز کم خواهد شد.
130- لینکهای Sitewide
بعضی از رسانهها امکان دریافت بکلینکهای Sitewide را به شما میدهند. این لینکها بهطور واحد در تمامی صفحات سایت در یک مکان مشخص دیده میشوند. با این حال مت کاتز تایید کرده است که ارزش تمامی آنها معادل یک لینک محاسبه میشود.
فاکتورهای مربوط به تعامل کاربر در فهرست عوامل رتبهبندی سایت
در لیست 200 عامل مهم رتبهبندی سایت در گوگل، گروهی از فاکتورها با مساله تعامل کاربر با سایت مرتبط هستند. بهطور کلی طراحی تجربه کاربری نقش بسیار مهمی در سئو دارد و از مزایای آن میتوان به کاهش نرخ ریزش مخاطبان اشاره کرد. در ادامه برخی از فاکتورهای مرتبط با تعامل کاربر را بررسی میکنیم.
131- الگوریتم رنکبرین
رنکبرین (RankBrain) یکی از الگوریتمهای مشهور گوگل است که از هوش مصنوعی و سیستم یادگیری ماشینی استفاده میکند. یکی از اهداف این الگوریتم این است که برای رتبهبندی نتایج جستجو از کلمات کلیدی فراتر رفته و نیت اصلی کاربر از جستجو را درک کند. اما این الگوریتم همچنین نقش مهمی در تجربه کاربری دارد. رنکبرین به گوگل در درک ترجیحات و رفتار کاربران کمک میکند. بنابراین برای بهبود سئو باید با روش کار این الگوریتم آشنا باشید.
132- نرخ کلیک ارگانیک برای یک کلمه کلیدی خاص
نرخ کلیک ارگانیک یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد سایتها است. برای مثال اگر افراد زیادی میتوانند لینک را ببینند اما فقط تعداد کمی از آنها روی لینک، کلیک میکنند، باید دلیل این موضوع را پیدا کرده و مشکل را حل کنید. همچنین وقتی نرخ کلیک ارگانیک بالایی داشته باشید احتمالا رتبه بهتری را نیز دریافت خواهید کرد.
133- نرخ کلیک ارگانیک برای همه کلمات کلیدی سایت
میزان تمامی کلیکهایی که سایت برای تمامی کلمات کلیدی خود دریافت میکند نیز یکی از موارد مهم در لیست 200 عامل رتبهبندی سایت در گوگل است. هرچه این میزان بیشتر باشد، رتبه بهتری برای سایت در نظر گرفته میشود.
134- نرخ پرش
بر اساس تحقیقات SEMRush، نرخ پرش یکی از عوامل رتبهبندی سایت در گوگل است. بهعبارت دیگر وقتی نرخ پرش صفحهای بالا باشد، احتمالا آن صفحه مشکلاتی دارد. البته استاندارد دقیقی برای تعیین نرخ پرش وجود ندارد زیرا این مساله به نوع سایت، نوع صنعت، هدف صفحه و موارد دیگر بستگی دارد. با این حال بهطور عمومی دستهبندی زیر برای نرخ پرش در نظر گرفته شده است:
- نرخ پرش زیر 20 درصد: عالی
- نرخ پرش 20 تا 40 درصد: خوب
- نرخ پرش 40 تا 60 درصد: متوسط
- نرخ پرش 60 تا 80 درصد: ضعیف
- نرخ پرش بالای 80 درصد: بسیار بد
نرخ پرش بالا نشاندهنده این است که وبسایت شما نیاز کاربر را برآورده نمیکند و یا کیفیت محتوای شما در حد مطلوب نیست. همچنین نرخ پرش بالا مدت زمان ماندگاری مخاطب در صفحه و همچنین نرخ تبدیل را کاهش میدهد. همه این عوامل میتوانند به گوگل نشان دهند که و سایت شما قابل اعتماد نیست و یا محتوای صفحه برای مخاطب مفید نبوده است. بنابراین احتمال کاهش رتبه صفحه مورد نظر وجود دارد.
135- ترافیک مستقیم
بازدید مخاطبان از طریق وارد کردن آدرس سایت یا بوکمارک کردن در مرورگر در گروه ترافیک مستقیم در نظر گرفته میشود. ترافیک مستقیم نشانهای برای اعتماد بیشتر مخاطبان به سایت شما است. در تحقیقی دیگر از SEMRush ارتباطی معنادار بین این عامل و رتبهبندی سایت در گوگل وجود دارد.
136- ترافیک تکراری
وقتی یک بازدید کننده بارها از سایت شما بازدید کند، این بازدید در گروه ترافیک تکراری قرار میگیرد. میزان بالای ترافیک تکراری نیز ممکن است تاثیر مثبت بر رتبهبندی سایت داشته باشد.
137- فاکتور پوگو استیکینگ
گوگل با استفاده از الگوریتمهای خود رفتار کاربران را زیر نظر میگیرد. یکی از این رفتارها مربوط به زمانی است که یک کاربر روی لینک صفحهای از سایت شما کلیک میکند و بهدلیل آنکه پاسخی برای نیاز خود نیافته است، از سایت شما خارج شده و سپس روی لینکی دیگر کلیک میکند. این رفتار که نوعی پرش مخاطب بهشمار میآید با نام پوگو استیکینگ (Pogosticking) شناخته میشود و از عوامل کاهش رتبه سایت است.
138- سایتهای مسدود شده
اگر سایت شما به دلایلی مانند انقضای دامنه از دسترس کاربران خارج شود، تاثیر منفی روی رتبهبندی سایت شما خواهد داشت.
139- سایتهای بوکمارک شده در کروم
بوکمارک کردن سایت در کروم و دستیابی به سایت از این طریق نیز نوعی ترافیک مستقیم و عاملی برای بهبود رتبه سایت است.
140- تعداد نظرات کاربران
به گفته یکی از کاربران گوگل تعداد نظرات مخاطبان در یک صفحه از سایت میتواند بر رتبه این صفحه از نگاه گوگل موثر باشد.
141- زمان ماندگاری کاربر در صفحه
میانگین زمانی که کاربران در صفحه سایت شما حضور دارند و صفحه را ترک نکردهاند یکی از معیارهای مهم گوگل برای تعیین رتبه صفحه است.
قوانین ویژه الگوریتمهای گوگل برای رتبهبندی
علاوهبر عواملی که تا این بخش از مطلب بهعنوان فاکتورهای رتبهبندی سایت در گوگل مطرح کردیم، عواملی هم هستند که در گروههای رایج قرار نمیگیرند و بیشتر از هر چیز مرتبط با الگوریتمها و بهروزرسانیهای گوگل میباشند. در ادامه برخی از این فاکتورها را با هم مرور میکنیم.
142- تازگی کوئری یا عبارتهای جستجو شده
گوگل راهکارهایی را برای تشخیص و بهبود رتبه مطالب جدید، محتواهای ترند و محتواهایی که بهطور مداوم بهروزرسانی میشوند در نظر گرفته است.
143- کوئریهای مبهم یا پیچیده
برخی الگوریتمهای گوگل بهشکلی توسعه یافتهاند که بتوانند در مقابل درخواستهای مبهم یا پیچیده کاربر، پاسخهایی متنوع را ارائه دهند. بنابراین احتمال این که کاربر در بین گزینههای پیشنهاد شده، به هدف جستجوی خود دست یابد، افزایش مییابد.
144- تاریخچه مرورگر کاربران
گوگل راهکاری برای سفارشیسازی پیشنهاد برای هر کاربر دارد. در این روش وقتی شما از برخی از سایتها بیشتر بازدید میکنید، گوگل نیز در جستجوهای بعدی شما صفحات این سایتها را در اولویت قرار میدهد.
145- تاریخچه جستجوی کاربران
یکی دیگر از مزایای بررسی رفتار کاربران از سوی گوگل در زمان زنجیرهای از جستجوها نمود پیدا میکند. برای مثال اگر از کلمه کلیدی “خرید کفش” شروع کرده باشید و سپس کلمه کلیدی “کفش کوهنوردی” را جستجو کنید، ممکن است گوگل، برخی از نتایج را بر اساس عبارت کلیدی “خرید کفش کوهنوردی” اولویتبندی کند.
146- محتوای اسنیپت ویژه یا محتوای رتبه صفر
محتواهای اسنیپت ویژه (Featured snippets) به فرصتی عالی برای افزایش ترافیک سایتها تبدیل شدهاند. ما به این محتواها، محتواهای رتبه صفر نیز نمیگوییم. این محتواها، محتواهایی کوتاه هستند که به پرسشهای کاربران وب پاسخ میدهند و در بالای نتایج جستجو ظاهر میشوند.
147- فاکتور هدفگیری جغرافیایی
راهکارهای مختلفی برای هدفگیری جغرافیایی مخاطبان وجود دارند که از جمله آنها میتوان به سرورهای محلی و دامنههای کشوری اشاره کرد. استفاده از این روشها باعث بهبود رتبه در نتایج محلی میشود.
148- جستجوی امن
استفاده از گزینه Safe Search باعث عدم نمایش سایتهایی با محتوای بزرگسالان و محتواهای حاوی کلمات بد میشود. بنابراین مواردی مانند استفاده از کلمات بد میتواند مخاطبان شما را محدود کند.
149- کلمات کلیدی YMYL
عبارت your money or your life بهمعنای “پول شما یا زندگی شما” است و برخی از محتواهایی که تاثیر بالایی بر کیفیت زندگی یا وضعیت مالی کاربران دارند در این گروه قرار میگیرند که با حروف اختصار YMYL دستهبندی میشود. گوگل برای بررسی این محتواها قوانین و استانداردهایی سختگیرانه دارد. بنابراین رتبه گرفتن از این محتواها دشوارتر از دیگر محتواها است.
150- شکایات DMCA
یکی دیگر از فاکتورهای مهم رتبهبندی سایتها در موتور جستجوی گوگل، شکایات DMCA است. وبسایتهایی که از آنها در DMCA شکایت شده باشد، رتبه پایینتری در گوگل میگیرند و احتمال نمایش آنها به کاربران کمتر میشود.
151- تنوع دامنه
در مدتزمان طولانی، گوگل آپدیتهای مختلفی را روی پلتفرمها و سرویسهای مختلف خود اعمال کرده است. این تغییرات و آپدیتها باعث شدهاند تا در صفحه نتایج جستجو، دامنههای متنوعی نشان داده شوند و حتی امکان دارد که چند نتیجه از یک دامنه در یک صفحه قرار نگیرند.
152- جستجوهای مربوط به معاملات
گاهی اوقات پیش میآبد که گوگل نتایج متفاوتی را برای کلمات کلیدی مرتبط با خرید نمایش دهد.
153- جستجوهای محلی
برای جستجوهای محلی کاربران، گوگل معمولا نتایج محلی را بالاتر از سایر نتایج در صفحات جستجو نمایش میدهد. به عنوان مثال اگر شما در شهر کرمان باشید و کلمه رستوران جنوبی را سرچ کنید، رستورانهای جنوبی که در کرمان قرار دارند بالاتر از نتایج سایر شهرها به شما نمایش داده خواهند شد.
154- باکس داستانهای برتر (Top Stories)
باکس داستانهای برتر یا Top Stories معمولا در بالای صفحه نتایج جستجو به نمایش در میآید. هنگامی که یک کلمه کلیدی خاص جستجو میشود، اگر مطلب جذاب و ترندی درباره آن وجود داشته باشد، در باکس داستانهای برتر گوگل به شما نمایش داده خواهد شد.
155- ترجیح دادن برندهای بزرگتر
پس از بهروزرسانی الگوریتم وینس در گوگل، این شرکت جایگاه برندهای بزرگ را برای کلمات کلیدی خاص تقویت کرده است.
156- نتایج خرید
گاهی اوقت پیش میآید که گوگل نتایج Google Shopping را در SERPهای ارگانیک نمایش میدهد. این بخش شامل تصویر محصول، قیمت، نام محصول و برخی اوقات نیز امتیاز محصول میشود.
157- نمایش تصاویر در نتایج گوگل
تصاویر گوگل گاهی اوقات در نتایج جستجوی عادی و حتی ارگانیک ظاهر میشوند.
158- نتایج شگفتانگیز گوگل
گاهی اوقات پیش میآید که گوگل کاربرانش را غافلگیر کند. به عنوان مثال، اگر در بخش جستجوی تصویری گوگل عبارت «Atari Breakout» را جستجو کنید، صفحه مرورگر شما به بازی Atari تبدیل خواهد شد.
159- نتایج یک سایت برای برندها
هنگامی که دامنه یا کلمات کلیدی یک برند خاص را در گوگل سرچ میکنید، امکان دارد چندین نتیجه مختلف از یک سایت به شما نشان داده شود.
160- بهروزرسانی Payday Loans
الگوریتم Payday Loans یک الگوریتم ویژه میباشد که برای حذف کوئریهای اسپم توسط گوگل طراحی شده است.
فاکتورهای مربوط به نام تجاری
در بین 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل، دستهای دیگر از فاکتورها وجود دارد که مربوط به نام تجاری میشوند. این فاکتورها میتوانند تاثیر بسیار زیادی بر نتایج گوگل و دیدهشدن وبسایت داشته باشند. در ادامه، به این فاکتورها میپردازیم.
161- انکرتکست نام تجاری
در صورتی که انکرتکست خود را متناسب با نام تجاریتان انتخاب کنید، گوگل انکرتکست را به عنوان یک انکر مهم در نظر گرفته و رتبه وبسایت در نتایج جستجو را بهبود میدهد.
162- جستجوها بر اساس نام برند
بسیاری از مردم، نام برند مورد نظر خود را جستجو میکنند. در صورتی که کاربران نام برند شما را در گوگل جستجو کنند، گوگل متوجه میشود که سایت شما متعلق به یک برند واقعی است و باید رتبه خوبی در نتایج جستجو داشته باشد.
163- جستجوی نام تجاری + کلمه کلیدی
آیا کاربران یک کلمه کلیدی خاص را همراه با نام تجاری شرکت شما سرچ میکنند؟ اگر اینگونه باشد، ممکن است که گوگل زمانی که کاربران کلمه کلیدی مورد نظر را بدون نام برند سرچ میکنند، رتبه شما را در نتایج جستجو افزایش دهد.
164- سایتهای دارای لایک و فیسبوک
بیشتر برندها دوست دارند که صفحات فیسبوک با لایکهای زیادی داشته باشند. با داشتن لایکهای زیاد در صفحه فیسبوک وبسایت، میتوانید رتبه سایت خود را در گوگل بهبود دهید.
165- سایتهایی که صفحات توییتر با فالوورهای زیاد دارند
پروفایلهای توییتری که فالوورهای زیاد داشته باشند، محبوبیت یک برند را نشان میدهند.
166- صفحه رسمی لینکدین شرکت
یکی دیگر از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل، وجود صفحه رسمی لینکدین برای شرکت است. بیشتر کسبوکارهای واقعی و معتبر، یک صفحه لینکدین شرکتی با فالوورهای مناسب دارند.
167-نویسندگان محتوا که شناختهشده باشند
اریک اشمیت، مدیر عامل گوگل در فوریه 2013 طی یک بیانیهای گفت: «در نتایج جستجوی گوگل، اطلاعات مرتبط با پروفایلهای آنلاین تاییدشده، بالاتر از محتوای بدون تایید قرار خواهند گرفت. این اتفاق، منجر به کلیک طبیعی اکثر کاربران بر روی نتایج برتر (یا همان تاییدشده) خواهد شد».
168- اکانتهای واقعی در شبکههای اجتماعی
یک صفحه مشخص در اینستاگرام که 10000 فالوور و 2 پست داشته باشد و پستها هیچ تعاملی با کاربران نداشته باشند، تفاوت بسیار زیادی با اکانتی دارد که با 10000 فالوور، به طور گسترده و مدام با فالوورهای خود در تعامل است. به بیان دیگر، پلتفرم گوگل پتنت خاصی را برای تعیین واقعی یا جعلی بودن حسابهای موجود در شبکههای اجتماعی ثبت کرده است. این فاکتور، یکی دیگر از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل است و تاثیر بسیار زیادی بر نتایج جستجو میگذارد.
169- نمایش نام تجاری در باکس داستانهای برتر
برندهای مطرح و معروف، همواره در باکس داستانهای برتر گوگل به نمایش در میآیند. در واقع برخی از برندهای معتبر و مطرح حتی یک فید از اخبار وبسایت خود را در صفحه اول گوگل قرار دادهاند و همواره به نمایش در میآید.
170- استفاده از نام برند بدون اینکه لینکی قرار داده شود
گاهی اوقات پیش میآید که نامهای تجاری در برخی سایتها بدون اینکه لینکی به آنها داده شود، ذکر میشوند. گوگل احتمالا به ذکر نام تجاری بدون لینک به عنوان نشانهای از برند نگاه میکند.
171- مکان فیزیکی کسبوکارها؛ یکی دیگر از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل
کسبوکارهای واقعی معمولا دارای دفاتر و شرکتهای ثبتشدهای هستند. این امکان وجود دارد که گوگل برای تعیین اینکه آیا سایت مورد نظر واقعا متعلق به یک برند ثبتشده است یا خیر، به دنبال دادههای مکانی و محل قرارگیری شرکت برود.
عوامل اسپم On-Site
عوامل اسپم On-Site به عواملی گفته میشود که در داخل سایت شما و در ساختار و محتوای آن وجود دارند و ممکن است منجر به شناسایی سایت شما توسط موتورهای جستجو به عنوان یک سایت اسپمی شوند. در ادامه، عوامل اسپم On-Site که در نتایج جستجو نیز تاثیر بهسزایی دارند را مورد بررسی قرار میدهیم.
172- جریمه پاندا
یکی دیگر از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل، جریمه پاندا است. سایتهایی که محتوای کمکیفیت (مخصوصا مزرعههای لینک) را منتشر میکنند، معمولا در نتایج جستجوها کمتر قابل مشاهده هستند. مخصوصا اگر وبسایت شما قبلا جریمه الگوریتم پاندای گوگل را دریافت کرده باشد، احتمال نمایش کسبوکارتان در نتایج جستجوی گوگل کمتر نیز میشود.
173- لینک دادن به سایتهای بیکیفیت و نامعتبر
لینک دادن به سایتهایی که ارزش محتوایی خاصی ندارند، میتواند به موقعیت سایت شما در گوگل آسیب برساند و احتمال نمایش وبسایتتان در نتایج جستجو را کمتر کند.
174- ریدایرکتها
حواستان باشد که نباید در سایتتان ریدایرکتهای نادرست و بیشازاندازه داشته باشید. این مسئله نهتنها باعث جریمه شدن سایت شما میشود، حتی گاهی اوقات نیز ممکن است که سایتتان را از ایندکس گوگل خارج کند!
175- پنجرههای پاپآپ یا تبلیغات مزاحم
داکیومنت رسمی دستورالعملهای رتبهبندی گوگل میگوید که تبلیغات مزاحم و پنجرههای پاپآپ نشانه کیفیت پایین وبسایت هستند و نباید در وبسایتهای معتبر و حرفهای وجود داشته باشند.
176- پاپآپهای تمامصفحه (Fullscreen Pop-Ups)
یکی دیگر از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل، پاپآپهای تمامصفحه یا Fullscreen Pop-Ups هستند. گوگل ممکن است سایتهایی که از پاپآپهای تمامصفحه استفاده میکنند را جریمه کند. در صورتی که این پاپآپها در تفلن همراه کاربران نمایش داده شوند، این جریمه سنگینتر نیز میشود.
177- بهینهسازی بیشازحد سایت
شاید برایتان عجیب باشد اما بهینهسازی بیشازحد سایت نیز میتواند باعث بروز مشکلاتی شود. گوگل میتواند افراد را به دلیل بهینهسازی بیشازاندازه سایت جریمه کند. این بهینهسازی شامل استفاده بیشازحد از کلمات کلیدی، درج عناوین زیاد و معماری نامناسب وبسایت میشود.
178- محتوای مبهم و نامفهوم
در گوگل، پتنتی وجود دارد که نشان میدهد این پلتفرم چگونه میتواند محتوای «نامفهوم» را شناسایی کند. به همین علت، محتواهایی که بیکیفیت یا کپیشده باشند، در گوگل ایندکس نمیشوند و احتمال نمایش آنها در نتایج جستجو بسیار کم است.
179- صفحات دروازه (Doorway)
گوگل دوست دارد صفحهای که خودش میبیند با صفحهای که در نهایت به کاربر نشان داده میشود، یکسان باشد. در صورتی که صفحه شما کاربران را به صفحه دیگری هدایت میکند، این صفحه به «صفحه دروازه» تبدیل میشود. متاسفانه در حال حاضر گوگل از سایتهایی که از صفحات دروازه استفاده میکنند خوشش نمیآید و علاقهای به قرار دادن آنها در نتایج جستجو ندارد.
180- تبلیغات ابتدای صفحه
وجود تبلیغات زیاد همواره یک مشکل بزرگ بوده است. گوگل با سایتهایی که از تبلیغات زیاد (و محتوای نهچندان ارزشمند) در ابتدای صفحه استفاده میکنند، مشکل دارد و آنها را جریمه میکند.
181- مخفی کردن لینکهای وابسته
یکی دیگر از فاکتورهای مهمی که برای رتبهبندی سایت در گوگل باید در نظر داشته باشید، مخفی کردن لینکهای وابسته است. بیشتر سایتها تلاش میکنند تا لینکهای وابسته خود را پنهان کنند. گوگل از این کار اصلا خوشش نمیآید و ممکن است که شما را بابت این کار جریمه کند. به همین علت، لینکهای وابسته را مخفی نکنید و بگذارید سر جای خودشان باشند.
182- فرد (FRED)
فرد (FRED) نام مستعار یکی از نسخههای بهروزرسانی گوگل است که در سال 2017 منتشر شد. بر اساس این آپدیت، سایتهایی که از روشهای سئوی کلاه سیاه و تولید اسپم و محتواهای بیکیفیت برای کسب درآمد استفاده میکنند، جریمه میشوند.
183- سایتهای وابسته (Affiliate Sites)
گوگل طرفدار شرکتهای وابسته نیست و علاقهای به حمایت این شرکتها ندارد. به همین علت، وبسایتهایی که از طریق برنامهها و شرکتهای وابسته به کسب درآمد میپردازند، تحت نظارت بیشتری قرار میگیرند و گوگل سختگیری بیشتری نسبت به آنها اعمال میکند.
184- محتوایی که بهصورت خودکار تولید شده باشند
گوگل از محتوایی که بهصورت خودکار تولید شده باشند متنفر است. در صورتی که رباتهای گوگل مشکوک شوند که سایت شما از محتوای تولیدشده توسط کامپیوترها و هوش مصنوعی استفاده میکند، میتواند سایت شما را جریمه کرده و در برخی موارد حتی صفحه مورد نظر را از ایندکس حذف کند.
185- توجه افراطی به پیجرنک
یکی دیگر از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل، توجه افراطی به پیجرنک است. توجه افراطی به پیجرنک از راه Nofollow کردن تمام لینکهای خروجی و داخلی میتواند نشانه فریبدادن سیستم رتبهبندی گوگل باشد.
186- اسپم شده آیپی
اگر آیپی سرور شما به عنوان اسپم شناخته شود، ممکن است روی تمامی سایتهای موجود در آن سرور تاثیر بگذارد و نتایج جستجو را تحت تاثیر قرار دهد.
187- اسپم شدن تگ متا
استفاده بیشازحد از کلمات کلیدی میتواند در متا تگها نیز اتفاق بیافتد. در صورتی که گوگل احساس کند که کلمات کلیدی را به عنوان و تگهای متای توضیحات سایت خود اضافه میکنید تا با الگوریتمهای رتبهبندی گوگل بازی کنید، ممکن است سایتتان مشمول جریمههای مختلف شود.
عوامل اسپم Off-Site در فاکتورهای سئو
عوامل اسپم Off-Site به عواملی گفته میشود که خارج از سایت شما ولی در ارتباط با سایت شما وجود دارند. این عوامل ممکن است توسط موتورهای جستجو به عنوان عوامل اسپم شناخته شده و تاثیر منفی بر رتبهبندی سایت شما در نتایج جستجو داشته باشند. در ادامه مقاله، به طور کامل با عوامل اسپم Off-Site در فاکتورهای سئو آشنا میشویم.
188- سایتهای هکشده
در صورتی که سایت شما هک شود، ممکن است از نتایج جستجوی گوگل حذف شوید. به عنوان مثال، چند وقت پیش وقتی که گوگل فهمید وبسایت Search Engine Land هک شده است، سریعا آن را به طور کامل از ایندکس خود خارج کرد.
189- هجوم غیر طبیعی لینکها
هجوم ناگهانی و غیر طبیعی لینکها یک نشانه قوی از وجود لینکهای ساختگی و فیک است. در صورتی که گوگل متوجه وجود این لینکها شود، وبسایت شما را جریمه میکند.
190- جریمه الگوریتم پنگوئن
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در رتبهبندی سایت در گوگل، جریمه الگوریتم پنگوئن است. سایتهایی که توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شدهاند، در جستجوهای ارگانیک به شکل قابل توجهی کمتر قابل مشاهده هستند. هرچند که ظاهرا الگوریتم پنگوئن در حال حاضر تمرکز خود را بهجای جریمه کل سایت روی فیلتر کردن لینکهای بد قرار داده است، اما باز هم احتمال تاثیر گذاشتن این جریمه روی نتایج جستجو وجود دارد.
191- درصد بالای لینکهای بیکیفیت
تعداد زیادی لینک از منابعی که معمولا توسط سئوکاران کلاه سیاه استفاده میشود (مانند نظرات وبلاگ و پروفایلهای انجمنها و…) ممکن است نشانهای بازی کردن سایت با سیستم رتبهبندی گوگل به شمار روند.
192- لینک از سایتهای نامرتبط
درصد بالایی از بکلینکها که از سایتهای غیر مرتبط با موضوع سایت شما آمده باشند، میتوانند احتمال جریمه دستی سایتتان را افزایش دهند.
193- هشدار لینکهای غیر عادی
یکی دیگر از 200 فاکتور مهم رتبهبندی سایت در گوگل، هشداری لینکهای غیر عادی است. گوگل لینکهای غیر عادی را بهآسانی شناسایی میکند. معمولا قبل از کم کردن رتبه سایت شما، گوگل هزاران پیام را در سرچ کنسول گوگل ارسال میکند تا به وبمستران هشدار بدهد که سایتشان حاوی لینکهای غیر طبیعی است.
194- بکلینک از دایرکتوریهای بیکیفیت
بنا به گفته گوگل، دریافت بکلینک از دایرکتوریهای بیکیفیت میتواند منجر به جریمه سایت شما بشود و بر نتایج جستجو تاثیر زیادی بگذارد.
195- ویجت لینک
گوگل با لینکهایی که با ویجتها به شکل خودکار تولید شدهاند مشکل دارد و سایتهایی که از ویجتلینک استفاده میکنند را جریمه میکند.
196- دریافت لینک از آیپیکلاس C یکسان
گرفتن تعداد زیادی لینک غیر طبیعی در آیپیآدرس یکسان میتوان نشانه لینکسازی شبکهای، فیک یا غیر طبیعی باشد. این نوع لینکسازی به گوگل میفهماند که شما در حال دور زدن الگوریتمها هستید و همین کار، باعث جریمه شدن وبسایتتان میشود.
197- انکرتکستهای مسموم
یکی دیگر از پتنتهای گوگل که در سال 2013 منتشر شده است، توضیح میدهد که چگونه گوگل میتواند تشخیص دهد هجوم لینکها به یک صفحه قانونی است یا نه. در این شرایط، لینکهایی که غیر طبیعی تشخیص داده شوند ارزش خود را از دست میدهند.
199- بکلینک از دایرکتوری مقالات و نشریات
به دلیل سواستفادههای زیاد از دایرکتوریهای مقالات و نشریات برای لینکسازی، در حال حاضر گوگل این دو استراتژی لینکسازی را مورد قبول نمیداند و استفاده از آن میتواند مشکلاتی را برای سایت شما ایجاد کند.
200- جریمههای دستی (Manal Actions)
انواع مختلفی از جریمههای دستی وجود دارد. اما بیشتر این جریمهها مربوط به سایت لینکهای کلاه سیاه میشوند.
201- فروش لینکها
خرید و فروش لینک یک کار نامتعارف است و خوشبختانه از دید گوگل نیز پنهان نمیماند. خرید و فروش لینکها میتواند روی نمایش سایتتان در صفحه نتایج موتورهای جستجو تاثیر منفی بگذارد.
202- قرار گرفتن در Sandbox گوگل
سایتهای جدیدی که با هجوم ناگهانی لینکها مواجه میشوند، گاهی اوقات در Sandbox گوگل قرار میگیرند. سایتهایی که در Sandbox قرار گرفتهاند، به طور موقت از صفحه نتایج جستجو حذف میشوند.
203- الگوریتم رقص گوگل
الگوریتم گوگل دنس میتواند به طور موقت رتبه صفحات وبسایت را تغییر دهد. طبق یکی از پتنتهای گوگل، این روش ممکن است راهی باشد تا گوگل بتواند تشخص دهد که آیا سایتهایی در تلاش هستند تا با الگوریتمهای رتبهبندی بازی کنند یا خیر.
204- ابزار Disavow
این ابزار به شما کمک میکند تا لینکهایی که از سایتهای نامربوط و بیکیفیت دریافت کردهاید را پاک کنید و مشمول جریمههای دستی گوگل یا الگوریتمهای آن نشوید.
205- درخواست تجدید نظر
یکی دیگر از فاکتورهای مهم رتبهبندی سایت در گوگل که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، درخواست تجدید نظر میباشد. پس از اینکه مشکلات سئویی سایت خود را رفع کرده و لینکها را بهبود دادید، درخواست تجدید نظر را به گوگل ارسال کنید. این درخواست به شما کمک میکند تا از جریمهها نجات پیدا کنید.
206- طرح لینک موقت گوگل (Temporary Link Schemes)
گوگل با استفاده از طرح لینک موقت میتواند تمامی لینکهای غیر طبیعی را شناسایی کند. این لینکها معمولا توسط افراد مختلف ساخته میشوند و مفید نیستند.
دریافت بهترین رتبه در نتایج جستجوی گوگل با خدمات هوشیار آی تی
اگر به دنبال کسب بهترین رتبه در نتایج جستجوی گوگل هستید، هوشیار آی تی بهترین خدمات را به شما ارائه میدهد. ما با رعایت اصول سئو و بهرهگیری از قوانین روز گوگل، به شما کمک میکنیم تا به بالاترین رتبههای گوگل برسید. کارشناسان هوشیار آی تی تسلط بالایی بر قوانین الگوریتمهای گوگل دارند و از بهترین راهکارها برای ارائه خدمات سئو و مشاوره سئو استفاده میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.