نکات مهم برای افزایش بازدید سایت در گوگل
همزمان با تکامل فضای دیجیتال، کسبوکارها دائما به دنبال راههای نوآورانه برای افزایش بازدید و حضور آنلاین خود هستند. در سال 2024، گوگل ابزاری کلیدی برای دستیابی به این هدف به شمار میرود. افزایش بازدید سایت در گوگل عبارت است از قرار گرفتن در بالای صفحات گوگل برای هدایت ترافیک کاربر به سایت بدون استفاده از رویکرد پرداخت به ازای کلیک یا هر نوع تبلیغات پولی دیگر. در این مطلب قصد داریم به معرفی راههای افزایش بازدید سایت در گوگل بپردازیم.
راهکارهای افزایش بازدید سایت در گوگل
داشتن رتبه بالا در صفحه جستجوی گوگل برای کلمات کلیدی مهمی که مد نظر دارید، میتواند برای جذب ترافیک به سایت شما بسیار ارزشمند باشد. با اینکه گوگل به طور مداوم الگوریتم موتور جستجوی خود را مورد بازنگری قرار میدهد، اما چند راهکار اساسی برای افزایش بازدید سایت در گوگل وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
فهرستی از کلمات کلیدی تعریف کنید
غیر منطقی است که فرض کنیم برای هر کلمه کلیدی مرتبط، رتبه اول را در گوگل کسب خواهید کرد. در واقع بهتر است هدف شما، دستیابی به رتبههای ارگانیک بالا برای کلمات کلیدی مورد نظرتان باشد. این کار هم نیازمند تلاشهای بازاریابی و هم مدیریت بهینه است. به پرسش این فکر کنید که افراد چگونه محصولات و خدمات شما را جستجو میکنند. سپس فهرستی از این کلمات کلیدی تهیه کنید و با ابزاری مانند Ahrefs، Semrush، BrightEdge یا Google’s Keyword Planner میزان ترافیک و رقابتپذیری هر عبارت را مورد بررسی قرار دهید.
کلمات کلیدی با حجم بالا و رقابت پایین تا متوسط بسیار جذاب هستند؛ زیرا پتانسیل ترافیک بالایی دارند و رتبهبندی آنها نیز آسانتر است. یکی از بهترین راهکارها برای شناسایی و بهکارگیری کلمات کلیدی، استفاده از خدمات مجموعه هوشیار آی تی است.
از کلمات کلیدی استفاده کنید که با هدف شما مطابقت دارند
پس از اینکه کلمات کلیدی برتر خود را شناسایی کردید، گام بعدی این است که آن کلمات کلیدی را با هدف جستجو مطابقت دهید. بدین ترتیب یک گام به افزایش بازدید سایت خود در گوگل نزدیکتر میشوید. از نظر گوگل سه نوع اصلی هدف برای جستجو وجود دارند که عبارتند از:
- برای کسب اطلاعات: این نوع پرسوجو نشان میدهد که جستجوگر میخواهد اطلاعات، راهنمایی یا محتوایی درباره یک موضوع دریافت کند. نمونهای از یک پرسوجو برای کسب اطلاعات، میتواند جستجوی عبارت «چگونه لاستیک ماشین را عوض کنیم» باشد
- تراکنشی: این نوع پرسوجو نشان میدهد که جستجوگر تمایل به خرید دارد. نمونهای از پرسوجوی تراکنشی میتواند «خرید لاستیک نو» باشد
- پیمایشی یا Navigational: این نوع پرسوجو نشان میدهد که جستجوگر میخواهد از یک سایت خاص بازدید کند یا فروشنده خاصی را بیابد. نمونهای از یک جستجوی پیمایشی میتواند «لاستیکهای بارز» باشد
نکته مهم این است که مشخص کنید هر کلمه کلیدی مربوط به به کدام هدف است و محتوایی ایجاد کنید که نیازهای کاربران را برآورده کند. برای مثال، اگر شخصی عبارت «چگونه لاستیک ماشین را عوض کنیم» را جستجو کرد، یک مقاله جامع همراه با تصاویر مرتبط بنویسید که به او نشان دهد چگونه باید این کار انجام میشود. از طرف دیگر، اگر شخصی عبارت «خرید لاستیک نو» را جستجو کرد، صفحه محصولی ایجاد کنید که شامل نظرات، مشخصات محصول، سبد خرید آنلاین و هر مورد دیگری باشد که کاربر برای خرید به آن نیاز دارد.
تولید محتوای خوب؛ نکته مهم برای افزایش بازدید سایت در گوگل
قبل از اینکه برخی از راههای فنیتر برای بهبود رتبهبندی سئو را دنبال کنید، همیشه به یاد داشته باشید که نوشتن محتوای باکیفیت نکتهای بسیار حیاتی است. در واقع محتوای خوب، علاقه افراد را به خود جلب میکند، بازدیدکنندگان را وادار میسازد تا آن را به اشتراک بگذارند و به آن لینک خواهند داد. در واقع میتوان گفت که محتوای خوب بیشترین شانس را برای تبدیل شدن به یک محتوای فراگیر یا وایرال دارد. گوگل نیز این نکته را نادیده نمیگیرد و در الگوریتم رتبهبندی خود برای محبوبیت محتوا پاداش زیادی قائل میشود. توصیه میشود که برای اطمینان از رعایت استانداردهای گوگل برای محتوای باکیفیت، روی مطلب خود وقت بگذارید و یا روی استخدام نویسندگان زبده سرمایهگذاری کنید.
صفحات با محتوای مشابه را ادغام کنید
اگر دو صفحه دارید که موضوعات مشابهی را پوشش میدهند و مجموعه کلمات کلیدی یکسانی را هدف قرار میدهند، احتمالا با مشکل محتوای تکراری روبرو خواهید شد. در چنین حالتی دو مشکل بزرگ پیش میآید. اولین مورد این است که موتورهای جستجو مانند گوگل، نمیتوانند تشخیص دهند که کدام صفحه مناسب است و در نتیجه هیچ یک از آنها را نشان نمیدهد، یا هر یک از آن صفحات با توجه به کلمات کلیدی رتبهبندی میشوند و به عبارت دیگر با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
اگر هر دو صفحه در صفحه نتایج گوگل نشان داده شوند، میتوانید با بکلینکهای کمتری به هر صفحه برسید. در عوض، باید هر دو صفحه را بررسی کرده و محتوا را ادغام کنید تا یک صفحه بهینه داشته باشید تا بتوانید از رتبهبندی کلمات کلیدی و بکلینکهای باکیفیت متعدد برخوردار شوید.
توصیه میشود صفحات یا کتابخانه وبلاگ خود را به صورت دورهای بررسی کنید تا مطمئن شوید که با چنین مشکلی روبرو نخواهید شد. همچنین میتوانید از ابزاری مانند SEMRush برای بررسی کانیبال کلمات کلیدی استفاده کنید که نشاندهنده وجود مشکل محتوای تکراری است. هوشیار آی تی به شما کمک میکند تا با رسیدگی به نکات مهم در سئو سایت، شاهد بیشتر شدن بازدید از وبسایت خود در گوگل باشید.
محتوای قدیمی را بهروز کنید
یکی از عوامل تاثیرگذار در رتبهبندی گوگل، جدید بودن محتوا است. هرچه صفحات شما بهروزتر باشند، شانس بیشتری برای رسیدن به بالای صفحه اول جستجو خواهد داشت. برای اطمینان از اینکه سایت شما رتبه مناسب خود را حفظ میکند، لازم است محتوای قدیمیتان را بهروز کنید؛ به ویژه پستهای وبلاگی که در آنها تاریخ درج شده است. برای انجام این کار، میتوانید از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید و ببینید کدام صفحات کلیک، ایمپرشن یا رتبهبندی را از دست دادهاند. سپس، پستهایی که بیشترین بازدید را از دست میدهند را اولویتبندی کرده و شروع به بهروزرسانی آنها کنید.
لطفا به یاد داشته باشید وقتی که محتوای قدیمی خود را بهروزرسانی میکنید، صرفا تغییر دادن تاریخ پست، کار چندانی نمیتواند برای شما انجام دهد و الگوریتمهای گوگل نیز این مورد را زیر نظر دارند. همچنین باید تغییرات قابل توجهی در متن خود ایجاد کنید تا مطمئن شوید که مطلب همچنان مرتبط است. علاوه بر این میتوانید با یک بررسی درباره رقبای خود که رتبه مناسبی دارند، ببینید آنها چه نکاتی را پوشش میدهند و سپس آنها را به محتوای خود اضافه کنید.
صفحاتی که برای سایت یا مخاطبان شما ارزشی ندارند را حذف کنید
یکی دیگر از راههای افزایش بازدید سایت در گوگل، توجه به صفحات سایت است. در مورد وبسایت، کیفیت بسیار ارزشمندتر از کمیت است. اگر تعداد زیادی صفحه وب دارید که ارزشی برای مخاطبان شما ندارند، ممکن است به رتبه شما در گوگل نیز آسیب بزنند. تعداد بیش از حد صفحات در سایت شما میتواند سرعت سایتتان را کاهش دهد که همین مساله یکی از عامل تاثیرگذار است که گوگل آن را برای رتبهبندی لحاظ میکند.
علاوه بر این، اگر موضوع صفحات با یکدیگر همپوشانی داشته باشد، همانطور که در بالا نیز اشاره شد، ممکن است این صفحات رتبهبندی صفحات با ارزشتر را به خطر بیندازند. اما ممکن است بپرسید کدام صفحات را باید حذف کرد؟ چند راه برای تشخیص اینکه آیا یک صفحه در وب سایت شما باید حذف شود یا نه وجود دارد که عبارتند از:
- صفحهای که بکلینک ندارد
- صفحه دارای رتبهبندی کلمات کلیدی ضعیف یا رتبهبندی برای کلمات کلیدی غیر مرتبط با مخاطبان
- صفحه دارای سشنهای رو به کاهش یا کم است
- صفحه دارای نرخ پرش بالایی است
هنگامی که صفحات کمارزش سایت خود را تعیین کردید، باید ببینید که آیا محتوای آنها باید حذف شود یا به صفحه دیگری هدایت شود. اگر صفحه دیگری با کارایی بالاتر وجود دارد که موضوعات مشابهی را پوشش میدهد، میتوانید محتوای با عملکرد پایین را به آن صفحه هدایت کنید. اگر نه، آن را حذف کنید.
سایت خود را برای موبایل بهینه کنید
در سال 2015، گوگل برای اولینبار اعلام کرد که از سازگاری تلفن همراه به عنوان یکی از پارامترهای رتبهبندی استفاده خواهد کرد. این نکته باعث شد برندها به جنبوجوش بیفتند و سایت خود را برای نمایش روی تلفن همراه بهینهسازی کنند.
از آن زمان، گوگل به تدریج اهمیت سازگاری نمایش سایت روی تلفن همراه را در رتبهبندی خود افزایش داده است، تا جایی که الگوریتم آن اکنون عملکرد تلفن همراه را بالاتر از عملکرد دسکتاپ ارزیابی میکند. چند نکته برای بهینهسازی نمایش سایت برای تلفن همراه وجود دارند که عبارتند از:
- سایتتان را با استفاده از ابزار سازگاری با موبایل خود گوگل تست کنید
- سایت خود را طوری طراحی کنید که بتواند با لمس انگشتان از آن استفاده کرد
- دکمههای CTA خود را در دسترس کاربران موبایل قرار دهید
- پاپآپهای خود را برای دستگاههای تلفن همراه بازطراحی کنید
- گزینه Accelerated Mobile Pages (AMP) را فعال کنید
- کش را پیادهسازی کنید
- برای بهبود زمان بارگذاری، تصاویر را فشرده کنید
از تکنیکهای سئو کلاهسیاه استفاده نکنید
منظور از سئو کلاهسیاه، فریب دادن موتورهای جستجو برای ارائه رتبههای بالاتر با استفاده از تاکتیکهای غیراخلاقی مانند خرید لینک است. این روش سئو بسیار خطرناک است. حتی اگر بتوانید با ترفندهای سیاه از بهبود رتبه خود در صفحه جستجو و افزایش بازدید سایت در گوگل لذت ببرید، اما بهتر است بدانید که این کار عمر کوتاهی خواهد داشت. گوگل هر روز در تشخیص ترفندهای سیاه بهتر و بهتر عمل میکند و دیر یا زود دستاورد شما با بهروزرسانی الگوریتم گوگل پاک میشود. حالت بدتر این است که سایت شما به طور کلی از فهرست نتایج جستجوی گوگل حذف خواهد شد.
برای صفحات خود، از آزمون A/B استفاده کنید
لطفا توجه داشته باشید که سئو کاری نیست که آن را یک بار انجام دهید و سپس آن را فراموش کنید. برای اطمینان از حفظ رتبههای برتر خود، باید به طور مداوم دست به بهینهسازی سایتتان بزنید. یک راه عالی برای بهبود عملکرد در طول زمان، استفاده از آزمون A/B در صفحات وبسایتتان است.
به عنوان مثال، میتوانید عناوین متا و توضیحات مختلف را مورد آزمون قرار دهید، عنوانهای اصلی یا H1های مختلف را امتحان کنید، ساختار تیتر را تغییر دهید، محتوا را در صفحه بالاتر نشان دهید، عکسهایی را اضافه کنید و موارد دیگر! ابزارهایی مانند Google Optimize میتوانند به شما کمک کنند عملکرد را ردیابی کنید و ببینید چه مواردی درست کار میکنند و چه مواردی نیاز به بهبود دارند. سپس میتوانید بهترین شیوهها را در کل سایت اعمال کرده و از مزایای آن بهرهمند شوید.
هوشیار آی تی؛ مشاور شما برای افزایش بازدید سایت در گوگل
بهبود مستمر رتبهبندی جستجوی گوگل اهمیت زیادی دارد. هرچند که رتبهبندی جستجوی ارگانیک کاری زمانبر است؛ اما ارزش بهبود محتوا و ارتقای کیفیت را دارد. البته شرکتهایی نیز در این زمینه وجود دارند که به کسبوکارها در افزایش بازدید سایت در گوگل کمک میکنند.
شرکت هوشیار آی تی ارائهدهنده خدمات سئو و مشاوره سئو است. ما در هوشیار آی تی به شما کمک میکنیم تا در کمترین زمان ممکن، شاهد افزایش رتبهبندی مطلوب خود در نتایج جستجو و همچنین افزایش بازدید سایت در گوگل باشید.
سوالات متداول
افزایش بازدید سایت در گوگل چه اهمیتی دارد؟
داشتن رتبه بالا در صفحه جستجوی گوگل برای کلمات کلیدی مهمی که مد نظر دارید، میتواند برای جذب ترافیک به سایت شما بسیار ارزشمند باشد.
اهداف اصلی جستجو از نظر گوگل چه مواردی هستند؟
از نظر گوگل، سه نوع جستجو انجام میشود که عبارتند از جستجو برای کسب اطلاعات، جستجوی تراکنشی و جستجوی پیمایشی.
آیا هزینه تولید محتوا و سئو متفاوت است؟
از میان راهکارهای افزایش بازدید از وبسایت در گوگل میتوان به موارد زیر اشاره کرد: تعریف فهرستی از کلمات کلیدی، استفاده از کلمات کلیدی که با هدف مطابقت دارند، تولید محتوای خوب، ادغام صفحات با محتوای مشابه، بهروز کردن محتوای قدیمی و بهینهسازی برای نمایش روی موبایل.