سرعت بارگذاری سایت یکی از جنبههای مهم تجربه کاربری است
در صورتی که اطلاعات مختصری از اصول وب مستری داشته باشید، قطعا میدانید که سرعت بارگذاری سایت چه تاثیر چشمگیری در ترافیک ورودی دارد. به بیانی دیگر میتوان گفت که برای موفقیت تمامی کارهای مربوط به دیجیتال مارکتینگ مانند سئو و بهینهسازی وبسایت، یک نکته اساسی وجود دارد و آن هم سرعت لود صفحات سایت شما است. سرعت بارگذاری سایت یا سرعت بارگذاری صفحه را میتوان مدت زمان لازم برای نمایش کامل یک محتوا در صفحهای خاص تعریف کرد. در واقع سرعت بارگذاری صفحه همان سرعت دریافت یک بایت از وب سرور توسط مرورگر است. در این مطلب از وب سایت هوشیار آی تی هر آنچه که باید در خصوص افزایش سرعت سایت بدانید را به شما خواهیم گفت.
دلایل اهمیت افزایش سرعت سایت
به طور کلی اهمیت سرعت بارگذاری سایت وقتی معلوم میشود که بدانید ترافیک ورودی و همینطور فروش محصول در سایت، درصد قابل توجهی بستگی به سرعت بارگذاری وب سایت شما دارد. همچنین سرعت لود سایت، بیشترین تاثیر را از نظر دیجیتال مارکتینگ دارد. چرا که این کاربران شما هستند میزان فروش و درآمد را برای مجموعه شما تعیین میکنند. بنابراین برای جلب رضایت کاربران و احترام به وقت ارزشمندها، افزایش سرعت سایت باید در اولویت اصلی تیم فنی کسب و کار شما قرار بگیرد.
از دیگر دلایل اهمیت سرعت لود سایت میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- بالارفتن نرخ تبدیل: شواهد نشان داده که سرعت سایت بر نرخ تبدیل کاربر به مشتری وفادار تاثیر زیادی دارد. چرا که کاربر در برخورد اول کمتر منتظر میماند و با سرعت بالاتری میتواند به دنبال هدف خود در سایت باشد
- کاهش نرخ پرش: در کل باید گفت که نرخ پرش به این معنی است که کاربران روی سایت کلیک میکنند؛ اما پس از مشاهده تنها یک صفحه از سایت، از آن خارج میشوند. این موضوع به گوگل این پیام را القا میکند که محتوای شما ارزش بالایی برای کاربر نداشته و در کاهش رتبه سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت
- تجربه کاربری مثبت: اگر زمان لودینگ سرعت سایت بالا باشد، کاربر بیحوصله شده و این یک تجربه منفی برای او به شمار میآید و حتی ممکن است باعث شود تا دیگر به سایت شما مراجعه نکند
- ارتقا رتبه سایت در گوگل: گوگل برای اینکه وب سایت شما را در صفحه اول خودش نشان دهد، عملکرد سایت شما را از لحاظ فنی، محتوایی، سرعت لود و تجربه کاربری بررسی میکند. در انتها با توجه به اطلاعات دریافتی از رفتار کاربران نسبت به سایت شما، به آن نمره میدهد. پس برای داشتن رتبه مناسب باید به تمام موارد گفته شده توجه داشته باشید
راهکارهایی طلایی برای بهینهسازی سرعت سایت
تا اینجای کار به خوبی با تاثیری که سرعت در سئو سایت شما و همینطور بازدهی و راحتی کاربران دارد آشنا شدیم و دیدیم که برای اینکه سرعت سایت ما بالا برود باید کاری کنیم که زمان دسترسی به آن کاهش پیدا کرده و به حداقل زمان ممکن برسد. حال نوبت به این مورد رسیده است تا به بررسی مهمترین روشهایی که برای بالا بردن سرعت سایت وجود دارند، بپردازیم و ببینیم که برای اینکه بتوانیم سایت خود را به یک سایت پر سرعت و خوب تبدیل کنیم، لازم است چه کارهایی را انجام دهیم.
بهینهسازی تصاویر و فعالسازی حافظه موقت مرورگر از راهکارهای افزایش سرعت سایت هستند
خوب است بدانید که بهینه کردن تصاویر مانند کاهش اندازه و استفاده از فشردهسازی بدون اینکه کیفیت تصویر مربوطه دچار مشکل شود، میتواند نقش موثری بر بهبود زمان بارگذاری سایت شما داشته باشد. در روش دوم با توجه به اینکه Caching تکنولوژی کاربردی است، استفاده از آن توسط شما به مرورگر این امکان را میدهد نسخههایی از صفحات وب سایت را در حافظه موقت خود ذخیرهسازی کند. انجام این کار باعث میشود وقتی که کاربران مجددا وارد سایت شما شوند محتوای مورد نیاز آنها در حافظه موقت ذخیره شده و سرعت لود صفحه افزایش پیدا کند.
فشرده کردن فایلهای CSS و بهینهسازی کدها و منابع
یکی از اقدامات اساسی با هدف کاهش حجم فایلهای CSS و JavaScript، حذف فضای خالی، ترکیب فایلها و به کارگیری ابزارهای مینیفای کردن است که این کارها منجر به بالا رفتن سرعت بارگذاری سایت شما خواهد شد. در خصوص بهینهسازی کدها و منابع نیز باید بگوییم که حذف کدهای اضافی، ارتقای ساختار HTML و CSS همینطور از بین بردن اسکریپتهای غیر ضروری میتواند به بهبود عملکرد منجر شده و باعث بالا بودن سرعت وب سایت شما شود.
آپدیت وردپرس و ارتقا سرور برای افزایش سرعت لودینگ صفحات
از دیگر راهکارهای موثر برای افزایش سرعت سایت میتوانیم به آپدیت وردپرس و ارتقا سرور برای افزایش سرعت لودینگ صفحات اشاره کنیم. در صورتی که سایتی ودرپرسی دارید، توصیه میکنیم که به شکل مستمر آن را آپدیت کنید. آپدیت وردپرس از نظر امنیت و عملکرد برای سایت شما جنبهای حیاتی دارد و باعث میشود در مقابل تهدیدات امنیتی مقاوم شده و سرعت بارگذاری بالایی داشته باشد. از سویی دیگر استفاده از یک سرویس میزبانی با سرورهای قدرتمند و بهینه میتواند نقش مهمی در افزایش سرعت بارگذاری سایت شما داشته باشد که نباید به هیچ عنوان از آن غافل شوید.
از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید
از دیگر موارد مهم در زمینه بهینهسازی سرعت سایت، انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا و مدیریت صحیح آن است؛ اینکه شما برای طراحی وب سایت خود از کدام سیستم مدیریت محتواتت یا فریم ورک طراحی وب استفاده میکنید. برای نمونه اگر در وب سایت خود از سیستمهای مدیریت محتوا مانند جوملا و وردپرس استفاده میکنید، باید حتما به سراغ هاستهای لینوکسی برای سایت خود بروید.
شناسایی و حذف صفحات 404
به طور کلی صفحاتی موسوم به 404 به علت ایجاد درخواستهای اضافی منجر به افت شدید سرعت سایت شما میشوند. در این بین ابزارهای مختلفی به منظور شناساسی این صفحات وجود که بهترین آنها، Website Auditor میباشد. بعد از شناسایی این صفحات با کمک افزونههای ریدایرکت 301، این صفحات را به مرتبطترین صفحه سایت ریدایرکت میکنیم.
نگاهی به برترین ابزارهای تست سرعت بارگذاری سایت
در بخش قبلی شما را با راهکارهای افزایش سرعت سایت آشنا کردیم و به شما گفتیم که با رعایت نکات مطرح شده میتوانید سرعت وب سایت خود را بالاتر ببرید. این روزها نقش سرعت بارگذاری سایت در افزایش بازدید دیگر بر هیچ فردی پوشیده نیست. لازم به توضیح است که به منظور سنجش و پایش سرعت یک وب سایت ابزارهایی موجود هستند که به کمک آنها میتوانید سرعت بارگذاری سایت خود را تست و نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی کنید. در ادامه شما را با این ابزارها آشنا میکنیم.
ابزارهای Google PageSpeed Insights و Gtmetrix
ابزار Google PageSpeed Insights توسط گوگل ارائه شده است و به شما امتیازاتی برای نسخههای Desktop و موبایل وب سایتی که دارید، اعطا میکند. ضمنا این ابزار برای افزایش سرعت سایت، پیشنهاداتی را به شما ارائه خواهد کرد. ابزار آنلاین GTMetrix نیز برای سنجش عملکرد و سرعت بارگذاری سایت مورد استفاده قرار میگیرد. GTMetrix متریکسهایی مثل اندازه صفحه، مدت زمان بارگذاری صفحه، حجم درخواستهای HTTP و بهینهسازیهای مورد نیاز را برای ارتقای راندمان عملیاتی وب سایت شما را ارائه میکند که به این ترتیب میتوانید تجربه کاربری را بهبود بخشیده و سرعت بارگذاری آن را بالا ببرید.
به کمک Pingdom مدت زمان بارگذاری سایت را از نقاط مختلف دنیا تست کنید
ابزار Pingdom به شما اجازه میدهد تا زمان بارگذاری وبسایت خود را از نقاط مختلف جهان تست کنید تا بفهمید که سرعت بارگذاری سایت شما برای کاربران در نقاط جغرافیایی مختلف چگونه است. این اطلاعات میتواند به شما کمک کند تا برای کاربران در مناطق مختلف دنیا، تجربه کاربری بهتری فراهم کنید. همچنین با استفاده از این ابزار میتوانید پیشرفت سرعت بارگذاری سایت خود را طی زمان مشاهده کرده و از تغییراتی که اعمال کردهاید به خوبی آگاه شوید.
تست سرعت بارگذاری سایت از لوکیشنهای مختلف دنیا با Uptrends Website Speed Test
ابزار Uptrends Website Speed Test یک ابزار مفید برای تست سرعت بارگذاری سایت از طریق مکانهای جغرافیایی مختلف جهان است. با وارد کردن آدرس وب سایت خود، این ابزار از طریق سرورهای خود در نقاط مختلف جهان، زمان بارگذاری و عملکرد سایت شما را تست میکند.
همگام شدن با رقبا و جذب ترافیک بیشتر با رعایت نکات افزایش سرعت سایت
سرعت سایت، فاکتوری اساسی به منظور ارتقای رتبه سایت در نتایج جستجو و همینطور افزایش راحتی کاربران و در نهایت بالاتر رفتن میزان فروش و درآمد سایت است. در کنار موارد مطرح شده در این مطلب، داشتن تیمی اختصاصی مانند مجموعه هوشیار آی تی به اطمینان از اینکه سرعت سایت در اولویت است و اینکه وب سایت برای زمان بارگذاری سریع و تجربه کاربری بهینه شده، کمک شایانی میکند. شما به منظور تمامی اقدامات بهینهسازی وب سایت مانند سئو و همینطور مشاوره سئو میتوانید به مجموعه ما مراجعه کنید.
سوالات متداول
منظور از بهینهسازی عملکرد یک سایت چیست؟
به طور کلی به تمامی اقداماتی که برای سایت انجام میدهید تا مخاطبان تجربه کاربری مطلوبی از سایت شما داشته باشند و یا اینکه سایتتان از نظر موتورهای جستجو امتیاز مناسبی دریافت کند، بهینهسازی عملکرد سایت گفته میشود که افزایش سرعت سایت هم از راهکارهای بهبود عملکرد سایت به شمار میرود.
مهمترین کارها برای افزایش سرعت سایت کدام موارد هستند؟
استفاده از شبکه توزیع محتوا یا CDN، هاست مناسب، سیستم Caching، بهینهسازی تصاویر سایت، Minify کردن کدها، آپدیت قالب و افزونهها، حذف افزونههای غیرکاربردی، ارورهای 404 و تغییر مسیر از جمله راهکارهای ارتقای سرعت وب سایت هستند.
بهترین سرعت برای یک سایت به طور میانگین چقدر است؟
با توجه به تحقیقات انجام شده در زمینه سرعت یک وب سایت، مناسبترین سرعت برای یک وب سایت در حدود 2 ثانیه است که میتواند بخش عمدهای از کاربران را ترغیب به بازدید از سایت شما کند. توجه داشته باشید که این محدوده زمانی میتواند تا 5 ثانیه را نیز در بر بگیرد که در این شرایط نرخ بانس ریت افزایش پیدا خواهد کرد.